9 Ekim 2024 Çarşamba

ESP'den Diyarbakır'da erkeklikle yüzleşme çağrısı

Diyarbakır'da erkeklere kadına yönelik şiddete karşı erkeklikle yüzleşme çağrısı yapan ESP'liler, "Bizim dilimizde sürekli küfürler var, kadın bedenini aşağılamak var. Buradan başlayarak, erkekliğimizle mücadele etmeliyiz. Bunu yapmadığımızda kadınlar katlediliyor, aşağılanıyor" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır'da kadına yönelik şiddete karşı erkeklere seslendi. Kahvelerde yapılan konuşmalarda erkeklere erkeklikle yüzleşmesi için seslenen ESP'liler, aynı zamanda bildiri de dağıttı. 

Yapılan konuşmalarda şunlar söylendi: "Erkek egemenliği bu sorunları daha da derinleştiriyor. Yarın öbür gün sıra bize, kardeşlerimize gelmeden erkekleri bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz erkekleri. Erkekliğimizle yüzleşmek, küfürsüz hava sahasını açmak istiyoruz. Bizim dilimizde sürekli küfürler var, kadın bedenini aşağılamak var. Buradan başlayarak, erkekliğimizle mücadele etmeliyiz. Bunu yapmadığımızda kadınlar katlediliyor, aşağılanıyor. Devletin cezasızlık politikası bunu meşrulaştırıyor. Herkesi kadın katliamlarına karşı mücadeleye çağırıyoruz."