25 Eylül 2024 Çarşamba

ESP'den Dersim'de 'Dostluk ve Dayanışma' pikniği

Dersim'de 1 Mayıs öncesi piknik düzenleyen ESP, pazartesi günü meydanları doldurmaya çağırdı. 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çeken sosyalistleri sandığa giderken faşist iktidarın yaşadıklarını halklara hatırlatarak oy isteme çağrısı yaptı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Dersim'de "Dostluk ve Dayanışma" pikniği düzenlediği. Dersim'de sabah saatlerinde sağanak yağaşa rağmen kitle deprem alanında bir araya geldi 1 Mayıs, 6 Mayıs ve 14 Mayıs seçimleri mücadele perspektifini tartıştı. 

Ören Önlü Parkında düzenlenen pikniğe tutsak ve ölümsüzleşen devrimcilerin aileleri, depremden zarar gören aileler, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKAD), HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) üye ve yöneticilerinin de yer aldığı yüzlerce kişi katıldı. 

KAYA: FAŞİST BİR KARANLIĞIN ETKİSİ ALTINDA SANDIKLARA GİDECEĞİZ
Söz alan PSAKD Dersim Şube Başkanı Ekber Kaya, etkinliğe katılan ailelere teşekkür etti. Acı ve zor günlerden geçtiklerini dile getiren Kaya, "Ülkemiz faşist bir karanlığın etkisi altında, yakın zamanda halkımız yine sandık başına gidecek" dedi. Kaya, sandık başına giderken bugüne kadar yaşanan zulmü unutmama ve seçim çalışmaları yürüterek halklara bu zulmü hatırlatma ve Yeşil Sol Parti'ye oy vermeye çağırdı. 

ÇELEBİ: BEDEL ÖDEDİK AMA ZORLUKLARI AŞTIK
Peri Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Çelebi de önümüzdeki siyasi sürecin oldukça meşakkatli ve zor olduğunu söyledi. Ancak zorlukların üzerinden gelebilecek deneyim ve güçlerinin olduğunu da ekleyen Çelebi, "Bedel ödedik ama zorlukları aştık" dedi. 6 Şubat'ta Maraş merkezli meydana gelen ve on binlerce insanın katledildiği depreme ilişkin iktidarın "kader" sözlerini hatırlatan Çepni, gözünü para hırsı bürüyen kapitalizmin ve mevcut iktidarın bu katliamın sorumlusu olduğunu söyledi. 

Devletten yardım gelmezken halkların kendi yarasını dayanışmayla sardığını belirten Çelebi, "Dayanışma yaşatır, depremzede ailelerimiz de bu bağlarımızın en önemlileridir" ifadelerini kullandı. 

'1 MAYIS'TA 11.00'DE SANAT SOKAKTAYIZ'
Çelebi, şöyle devam etti: "Önümüz mayıs ayı. Türkiye siyasetinde önemli bir yerde duruyor, başta işçi sınıfı emekçiler olmak üzere kapitalizme karşı emeğin mücadelesi, işçi sınıfının mücadelesini en yüksekte tutmak, kapitalizmi yerle bir etmek için işçi sınıfının sokağa çıkacağı, alanları dolduracağı bir gündür. Pazartesi günü 11.00'de Sanat Sokakta toplanacağız. 1 Mayıs'a güçlü katılalım."

ÖNLÜ YEŞİL SOL PARTİ'YE ÇAĞIRDI
Son olarak Kürtçe konuşma yapan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü de Yeşil Sol Parti saflarında mücadele etmeye, oy istemeye seçim günü sandıkların güvenliğini sağlamaya çağırdı. 

Konuşmaların ardından sofralar kuruldu, yemekler paylaşıldı. Müzik eşliğinde halaya duruldu.