23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP'den Baldur grevine ziyaret: Mutlaka kazanacağız

ESP, 7 gündür fabrika önünde grevde olan Baldur işçilerini ziyaret etti. ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü, 2021'in direnenlerin yılı olacağını belirtti, "Onlar yenilecek, direnen, alınteri ile bu dünyayı yaratan işçiler kazanacak. Mutlaka biz kazanacağız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 7 gündür Kocaeli Çayırova'daki fabrika önünde grevde olan Baldur Süspansiyon işçilerini ziyaret etti. 

Fabrikaya yakın bir noktadan "2021 direnen işçilerin yılı olacak. Baldur grevini selamlıyoruz" pankartıyla yürüyüş yapan ESP ve SGDF üyeleri, "Direnen işçiler kazanacak", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Direne direne kazanacağız", "Baldur işçisi yalnız değildir" sloganlarını attı. Baldur işçileri de, sloganlara eşlik etti.

Ziyarete ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ile SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci de katıldı.

AYDIN: GREVİ ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ
Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, dayanışma ziyaretlerinden dolayı ESP ve SGDF üyelerine teşekkür etti. İşçilerin, Anayasal haklarının kullanarak sendikaya üye olduklarını belirten Aydın, Baldur patronunun işçilerin iradesini ve yasaları yok sayarak, sendikayı kabul etmediğini kaydetti. Bunun üzerine üretimden gelen güçlerini kullanan işçilerin greve çıktıklarını hatırlatan Aydın, "Sınıf dostlarımızla birlikte, dayanışmayla grevi zaferle taçlandıracağız. Kazananlar sadece Baldur işçileri olmayacak, tüm işçi sınıfı kazanacak" dedi.

TÜMÜKLÜ: ONLAR YENİLECEK, BİZ KAZANACAĞIZ
ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ise, grevi ve grevdeki işçileri selamladı. "Diğer direnişler gibi bu direnişte bize mücadele edenlerin, alınteri hakkına sahip çıkanların, üretenlerin bu dünyanın geleceğini belirleyenler olduğunu bir kez daha gösteriyor" dedi. 

İktidarın, yasaları ve Anayasayı yok sayarak işçileri işten çıkaran patronların arkasında durduğunu söyleyen Tümüklü, "Bu iktidar işçilerin düşmanıdır" dedi. Tümüklü, "Onlar yenilecek, direnen, alınteri ile bu dünyayı yaratan işçiler kazanacak. Mutlaka siz kazanacaksınız, mutlaka biz kazanacağız, mutlaka ezilenler kazanacak" diyerek, sözlerini tamamladı.

ESP üyeleri, bir süre işçilerle zaman geçirdi, sohbet etti.