23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP: Zülküf Gezen ölümsüzdür

Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek için yaşamına son veren Zülküf Gezen'e ilişkin açıklama yapan ESP, "Tüm demokratik kamuoyunu direnişin sesini yükseltmek ve zafer için daha güçlü biçimde harekete geçmeye, sorumluluk almaya, yoldaşımızın uğurlanması ve talebinin yükseltilmesi için yapılacak tüm eylem ve etkinliklere en güçlü biçimde dahil olmaya çağrıyoruz" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek için yaşamına son veren Zülküf Gezen'e ilişkin açıklama yaptı.
 
Açlık grevi direnişindeki Zülküf Gezen'in gerçekleştirdiği feda eyleminin tecride karşı direniş kararlılığını bir kez daha teyit ettiğini vurgulanan açıklamada, "Faşist Saray rejiminin tecrit politikası yenilmeye mahkumdur. Zindanlardan Kürdistan'ın dört parçasına, oradan Türkiye ve dünyaya yayılan bu kararlılık mutlaka karşılığını bulacak ve zafere ulaşacaktır" denildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Newroz'un öngünlerinde görçekleştirdiği feda eylemiyle Kawa'dan Mazlum'lara uzanan direniş ruhuna canıyla can katan Zülküf Gezen yoldaşın önünde saygıyla eğiliyor, direnişi direnişimizdir diyoruz.
 
"Tüm demokratik kamuoyunu direnişin sesini yükseltmek ve zafer için daha güçlü biçimde harekete geçmeye, sorumluluk almaya, yoldaşımızın uğurlanması ve talebinin yükseltilmesi için yapılacak tüm eylem ve etkinliklere en güçlü biçimde dahil olmaya çağrıyoruz."