24 Eylül 2024 Salı

ESP: YSK darbesini tanımıyoruz

YSK'nın "KHK ile ihraç edilenlere mazbataları verilmeyecek" açıklamasına tepki gösteren ESP, "Bu bir YSK darbesidir. Tanımıyoruz" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), KHK ile ihraç edilen ve 31 Mart'ta seçilen belediye başkanı seçilenlere mazbata verilmeyeceğine ilişkin YSK kararına tepki gösterdi.
 
Yazılı bir açıklama yapan ESP, "AKP seçim hileleri ve oy kaydırmalar ile kazanamadıkları belediyelere YSK eliyle ve masa başında el koyuyor. YSK’nın seçim döneminde adaylıklarına onay verdiği, seçimlere girmesinde hiçbir engel görmediği adayları seçim sonrasında yasa dışı ilan etmesi kabul edilemez. O ilçeler de KHK ile ihraç edilen ve seçimleri kazanan adaylar yerine ikinci sıradaki AKP adaylarına mazbataların verilecek olması yeni bir kayyum uygulamasıdır" dedi.
 
YSK'nın Erdoğan ve Bahçeli'nin talimatlarına göre pozisyon aldığını ve AKP il örgütü gibi çalıştığını belirten ESP, açıklamasında şunları belirtti: "Önceki seçimlerde ve yine bu seçimlerde HDP’nin hile ve usulsüzlük iddialarının hiç birine kulak asmayan YSK, AKP’nin 3 oyla kazandığı Malazgirt’te bile oyların yeniden sayılmasına hükmetmeyen YSK siyasi iktidarın bir piyonu gibi davranmaktadır. Aldığı kararlarla Yüksek Seçim Kayyumu olduğunu ilan etmektedir."
 
YSK'nın bugün aldığı kararla aynı zamanda İstanbul'daki seçimlerin iptal edilebileceğinin sinyalini verdiğini belirten ESP, "Faşist AKP-MHP ittifakının 'beka' diyerek 'vatan-millet-sakarya' diyerek aslında kendi koltuklarını kast ettikleri bir kez daha açığa çıkmıştır. Onların 'beka' dediği rant kapısına çevirdikleri belediye koltuklarıdır. O rantı kaybetmemek için kendi yasalarını dahi ayaklar altına almaktan çekinmemektedirler" diye kaydetti.
 
"Yaşanan düpedüz bir YSK darbesidir" diyen ESP, açıklamasında şunları belirtti: "Yeni kayyum saldırısıdır. Halk iradesini gasp etmektir. Alınan kararlar hükümsüzdür. YSK kararları derhal iptal edilmeli, YSK başkanı istifa etmelidir. Seçimleri kazanan eş başkanların mazbataları teslim edilmelidir."