30 Eylül 2024 Pazartesi

ESP: Yaşasın Rojava devrimimiz

Rojava devriminin 8. yılına ilişkin yazılı açıklama yapan ESP MYK, "Rojava devrimimiz 8. yılına girerken can bedeli devrimi savunan ve canı ve kanı ile yeni bir yaşamı inşa eden Türkiyeli ve enternasyonalist devrimcileri saygı ile anıyoruz" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Rojava devriminin 8. yılına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada "Emperyalistlerin ve bölgedeki işbirlikçi devletlerin saldırılarına rağmen Rojava devrimimiz 8. yılını geride bırakıyor. Ortadoğu'da yüzyıllardır birbirine kırdırılan Kürt, Arap, Ermeni, Süryani, Ezidî halklarımız; Rojava devrimi ile birlikte kendi meclislerini kurdukları, özsavunma biçimlerini geliştirdikleri, eşit ve özgür bir düzende bir arada yaşıyor. İşgalci Türk devletinin her fırsatta Rojava'ya saldırması, Efrin ve Serêkaniyê işgali ile devrimi boğma çabası Rojava devriminin ateşinin Türkiye ve Kuzey Kürdistan'a sıçramasını önlemeye yöneliktir. Ancak kanı birbirine karışan ve Gezi'den Kobanê'ye aynı inatla ve inançla dövüşen komünistlerin, sosyalistlerin ve devrimcilerin inşa ettiği hakların birleşik devrimi mayasını engelleyemeyecektir" diye belirtildi.

ROJAVA, KADIN DEVRİMİMİZİN ADIDIR
Erkek egemen heteroseksist düzenin kadın bedeni ve emeği üzerinden kendini sürdürürken kadınların ezilmişliğini baki göstermeye çalışığı ifade edilen açıklamada, "21. yüzyıla damgasını vuran kadın öfkesi ve isyanı Rojava'da devrime dönüşmüşken biz kadınlar cins özgürlükçü, kadın gücüne ve iradesine dayanan bir düzeni yarını beklemeden bugünden inşa etmenin heyecenını yaşıyoruz. Arin Mirxan'dan Sibel Bulut'a, Kader Ortakaya'dan Ivana Hoffman'a kadınların canı pahasına savunduğu devrim, on binlerce kadının emeği, iradesi ve aklı ile daha da büyüyor. Erkek egemenliğinin bize dayattığı her türlü uydurma yasa, yerle bir olurken Rojava kadın devrimimiz sadece Ortadoğu'daki değil bütün kadınlara umut olmaya devam ediyor" diye kaydedildi.

ROJAVA DEVRİMİ BÖLGE DEVRİMLERİ ÇAĞININ DOMİNO TAŞIDIR
ESP MYK açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:
"Dünyada yeni bir yaşam arayışının hayaleti dolaşıyor. Sosyalizmin, halkçı yönetimin, egemenler için değil ezilenler için devlet yönetiminin, dünya zenginliklerinin ezilenler tarafından hakça bölüştürüldüğü bir dünya özlemi, Tunus'tan ABD'ye, Fransa'dan Şili'ye öfke öfke büyüyor. Tarihin sonu geldi diyenler ezilenlerin tarih sahnesine çıkmasının korkusunu yaşıyor. Bu korkuyu büyüten ve ezilenlere umut veren Rojava devrimini boğma çabaları bundandır. Ancak Rojava devrimi halklarımızın ve ezilenlerin bilincinde ve yüreğinde yeni bir filiz yeşertti. Emperyalistler, bu filizin büyüyüp dünyanın her yerine tohum ekmesinin önüne geçemeyeceklerdir.

"Emperyalistlerin Ortadoğu'yu halklar için cehenneme çevirme politikalarına, savaş çığırtkanlığına ve kadın düşmanlığına rağmen Rojava devrimimiz 9. yılını kutluyor. Pandemi ile birlikte erkek egemen kapitalist sistemin ezilenlere savaş, açlık, yoksulluk, ölüm ve geleceksizlik vaad ettiği bir kez daha gözler önüne serildi. Başka bir dünya isteyen, sokakları yeni bir gelecek umudunun ateşi ile tutuşturan milyonlara Rojava devrimimiz yol göstermeye devam ediyor.

"Emperyalistlerin, bölge gerici devletlerinin ve işbirlikçi hükümetlerin bize dayattığı sefalet düzenine mahkum değiliz. Yan yana gelirsek cins özgürlükçü, halkların birlikte eşit ve özgür yaşadığı bir düzen kurabiliriz. Rojava, bunun bir hayal olmadığının 21. yüzyıldaki kanıtıdır.

"Rojava devrimimiz 8. yılına girerken can bedeli devrimi savunan ve canı ve kanı ile yeni bir yaşamı inşa eden Türkiyeli ve enternasyonalist devrimciler Suphi Nejat Ağırnaslı, Baran Serhat, Eylem Ataş, Alper Çakas, Kenan Aktaş, Serkan Tosun, Sevda Çağdaş, Aziz Güler, Özge Aydın, Bedrettin Akdeniz, Ayşe Deniz Karacagil, Nubar Ozanyan, ve adını sayamayacağımız şehitlerimizi saygı ile anıyoruz."