22 Eylül 2024 Pazar

ESP ve SGDF'lilerin açlık grevi ziyaretlerle sürdü

ESP ve SGDF üyelerinin tecride karşı hapishanelerde süren açlık grevine destek olmak amacıyla girdiği 3 günlük açlık grevi eylemi 2'nci gününde ziyaretlerle sürdü.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin hapishanelerde İmralı'daki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle başlatılan açlık grevlerine destek olmak için başlattığı 3 günlük açlık grevi Kadıköy'de bulunan ESP İstanbul İl Örgütü'nde devam etti.

Açlık grevi eylemcilerini Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bağımsız belediye başkanı adayı Tunahan Dursun ile Köz gazetesi okurları ziyaret etti.

ÖZKAN: TUTSAKLARIN TALEPLERİNE SES OLMALIYIZ
BMG il örgütüne "Biji berxwedana zindana" sloganıyla giriş yaptı. BMG adına söz alan Sinem Özkan, "Kürt özgürlük hareketi önderi Abdullah Öcalan nezdinde hapishanelerdeki siyasi tutsaklara yönelik tecride karşı girdiğiniz açlık grevini selamlıyoruz" dedi.

Zorlu bir süreçten geçildiğini ve devletin Kürt halkına dönük bir savaş yürüttüğünü belirten Özkan, bu savaşın hapishanelerde tecrit ve hak ihlalleri olarak kendini gösterdiğini kaydetti. "Tecridi gündemleştirmek ve hapishanelerdeki açlık grevlerine ses olabilmek, onların taleplerini dışarıyla buluşturmak amacıyla girdiğiniz açlık grevini önemsiyoruz" diyen Özkan, hapishaneler gündemine ilişkin kamuoyu yaratmanın önemine işaret etti. Özkan, hapishanelerde siyasi tutsaklara dönük sistematik saldırılar ve Abdullah Öcalan başta olmak tutsaklar üzerindeki tecridin hem Kürt halkına, hem toplumu sindirmeye, hem de tutsakların devrimci iradelerine yönelik bir baskı olduğunu söyledi ve tutsakların iradelerine ve taleplerine dışarıdan ses olmanın önemini vurguladı.

İBB belediye başkanı adayı Tunahan Dursun da ESP ve SGDF üyelerinin açlık grevi eylemini selamlayarak siyasi tutsakların sesine ses olabilmek için bağımsız bir hattın önemine işaret etti.