1 Ekim 2024 Salı

ESP: Soykırımcılardan hesap soracağız

1. Emperyalist Paylaşım Savaşı'nı fırsat bilen İttihatçıların Ermeni ulusuna karşı tarihin en büyük soykırımlarından birini paylaştığını kaydeden ESP, Türk burjuvazisinin tekçi ideolojisinin böyle kurulduğunu belirtti. 107. yılında Ermeni soykırımını lanetleyen ESP, birleşik mücadeleyi büyüterek soykırımcılardan hesap sorulacağını ifade etti. 

Ermeni soykırımının 107. yılında katledilenleri anan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), soykırımın faillerinden hesap sorulacağını kaydetti.

24 Nisan 1915 tarihinde İttihat ve Terraki Partisi'nin Ermeni ulusuna karşı tarihin en büyük soykırımlarından birini başlattığını belirten ESP, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir buçuk milyon Ermeni'nin, 1. Emperyalist Paylaşım Savaşını fırsat bilen İttihatçılar tarafından katledildiğini hatırlattı. 

'EZİLENLER SAYISIZ KATLİAMDAN GEÇİRİLDİ'
Türk burjuvazisinin tekçi ideolojisini böyle kurduğunun altını çizen ESP, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "İttihatçı akıl ve gelenek Cumhuriyet döneminde de burjuva diktatörlük tarafından sürdürüldü. Ezilen ulus, topluluk ve inançlar sayısız katliamdan geçirildi.

'YÜZLEŞMEK, SOYKIRIMCI REJİMİ YIKMAK, ADALETİ KAZANMAKTIR'
İttihatçı gelenek bugün AKP-MHP faşist iktidarı tarafından Kürt halkına karşı yürütülen inkârcı, sömürgeci savaşla sürdürülüyor. Soykırım gerçeği ile yüzleşmek; eşitlik ve özgürlük mücadelesinin gereği ve önemli bir eşiğidir. Yüzleşmek, soykırımcı rejimi yıkmak, adaleti kazanmaktır. 

'EZİLENLERİN BİRLEŞİK MÜCADELESİNİ BÜYÜTECEĞİZ'
Soykırımın 107. yılında Ermeni halkımızın acısını paylaşıyoruz. Soykırımının hesabını sormak; faşizmin yıkılması, politik özgürlüğün kazanılması yolundan ilerleyecek işçi sınıfı ve ezilenlerin birleşik mücadelesini büyütmek demektir. Bunu başaracak, soykırımcılardan hesap soracağız."