23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP: Siyonist İsrail yenilecek, direnen Filistin halkı kazanacak

29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü sebebiyle açıklama yapan ESP, "Türkiye, Kürdistan ve bölge halklarının ilerici, devrimci güçlerini, Türkiye ve Kürdistan emekçi solunu emperyalizm ve siyonizme karşı dövüşen Filistin halkının yanında daha güçlü eylemlerle yer almaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü sebebiyle yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Siyonist İsrail sömürgeciliğine karşı Filistin halkının tarihsel varoluş direnişi bütün zorluklara rağmen sürüyor. 7 Ekim Filistin halkı ve tüm dünya ezilenleri için yeni ve tarihsel dönemeç oldu. 12 Filistin ulusal kurtuluş örgütünün ortak başlattığı Aksa Tufanı hamlesiyle Siyonist İsrail devletinin yenilmezlik ve dokunulmazlığı yerle bir etti. Filistini ağır bir çekimle ve yerleşimci sömürgecilikle yok etme stratejisine dur dedi ve başkaldırdı.

'SİYONİST SAVAŞ MAKİNASI SOYKIRIMI SÜRDÜRÜYOR'
Aksa Tufanı hamlesine karşı siyonist faşist sömürgecilik her zaman olduğu gibi kuralsız bir savaşla cevap verdi. 54 gündür siyonist savaş makinası Gazze'yi savaş ablukasında tutuyor ve soykırımcı bir savaşı acımasızca sürdürüyor. Siyonist İsrail devleti geçen zaman sürecinde, gece gündüz, hiçbir ayrım yapmadan Gazze'yi bombaladı. Batı Şeria'da mülteci kamplarını aynı biçimde vurdu. Bu soykırımcı savaş saldırılarında binlerce bebek, çocuk, kadın, erkek sivil insanı vahşice öldürdü.

Siyonist savaş makinası hastaneleri, ibadethaneleri, okulları, mülteci kamplarını vd. yerleri doğrudan hedefliyor. Bütün savaş suçlarını işleyerek Gazze ve Batı Şeria'daki mülteci kamplarını bombalamaya ve katliamlar yapmaya devam ediyor. 4 günlük ateşkes ve esir değişimi sürecinde de siyonist İsrail'in saldırıları kesilmedi. Açık ki emperyalizmin beslemesi siyonist sömürgecilik Gazze'yi abluka ve soykırımcı savaşla insansızlaştırmayı amaçlıyor.

'GÜÇLÜ EYLEMLERLE FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLALIM'
Siyonist İsrail'in bu haksız, sömürgeci ve soykırımcı savaşına karşı bugün dünyanın tüm kıtalarında ve bütün sokaklarında halklar, mazlum Filistin halkının direnişinin yanında yer alıyor. Dünya ezilenlerinin ilerici ve devrimci bölükleri öncülüğünde halklar siyonist devletin işgaline, soykırımcı katliamlarına karşı güçlü, sarsıcı sesler yükseltiyor. Dünyanın sokakları yüzbinlerin 'İşgale son', 'Soykırımı durdurun', 'Kahrolsun emperyalizm ve siyonizm', 'Filistin'e özgürlük', 'Nehirden denize özgür Filistin' şiarları yankılanıyor. İşçi sınıfının ilerici bölükleri siyonist savaş makinasının soykırımını engellemek için blokaj eylemleri uyguluyor.

29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nde siyonist sömürgeciliğe karşı direnen ve dünya ezilenlerinin yüzünü ağartan Filistin kurtuluş mücadelesini, Aksa Tufanı hamlesini bir kez daha selamlıyoruz. Türkiye, Kürdistan ve bölge halklarının ilerici, devrimci güçlerini, Türkiye ve Kürdistan emekçi solunu emperyalizm ve siyonizme karşı dövüşen Filistin halkının yanında daha güçlü eylemlerle yer almaya çağırıyoruz. Bir kez daha haykırıyoruz. Siyonist İsrail yenilecek direnen Filistin halkı kazanacak!"