25 Eylül 2024 Çarşamba

ESP: Rojava devrimini savunmaya çağırıyoruz

ESP, 2 Kasım Dünya Rojava Günü dolayasıyla yayınladığı açıklamada,  “21. yüzyılın ilk devrimi olan Rojava Devrimini işgalci sömürgeciliğe karşı savunmaya çağırıyoruz” dedi.
 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) 2 Kasım Dünya Rojava Günü dolayısıyla açıklama yayınladı.

HALKLARIN EŞİTLİK KÖPRÜSÜ İNŞA EDİLİYOR
“Rojava halkları ve devrimci öncüleri 2014 yılında, IŞİD çetelerine ‘düştü düşecek’ diyen işgalci sömürgeciliğe karşı, Kobane’de can feda bedeller ödeyerek büyük bir zafer kazandı. Kobane direnişi emperyalizme ve bölge gerici devletlerine ağır bir yenilgi yaşatırken, dünya ezilen halkları için umut oldu. Kobane direnişi Rojava Devrimini yeni bir eşiğe taşıdı” denilen açıklamada, “Rojava Devrimi egemenlerin halkları birbirine kırdırma politikasına karşı eşit bir yaşamı kurmaya girişen ezilen halkların devrimidir. Kürt, Arap, Türkmen, Ermeni ve Süryani ulusundan ve ulusal topluluklarından ezilen halklarımız bugün eşit yaşamın üzerine kardeşlik köprüsünü inşa ediyor” ifadelerine yer verildi.

“Rojava Devrimi erkek egemen dünya düzenine karşı ezilen kadınların devrimidir. Rojava'lı kadınlar Rojava devriminden aldıkları güçle kölelik zincirini söküp atarak kendi devrimlerini gerçekleştiriyor” diyen ESP, şunları belirtti:

SÖMÜRGECİLER BOZGUNA UĞRATILACAK
“Rojava Devrimi Ortadoğu cangılı içinde kendi yolunu çizmeye devam ediyor. Halklar emperyalist güçlerin ve bölge sömürgeci devletlerin devrimi boğma girişimine karşı direnişini sürdürüyor.

“9 Ekim'de IŞİD artığı Suriye Milli Ordusu ile Rojava'yı işgal etmek isteyen sömürgeci Türk devleti büyük bir direnişle karşılaştı. Rojava halklarının can feda direnişi ve dünya ezilen halklarının dayanışması, işgalci sömürgeciliğin devrimi boğma hevesini kursağında bıraktı. Rojava Devrimi ezilen dünya halkları nezdinde prestijini artırarak bayraklaşırken, sömürgeci ve işgalci Türk devleti yalnızlaşarak katliamcı yüzü olmadığı kadar teşhir oldu. Dün nasıl IŞİD çeteleri Kobane'de bozguna uğratıldıysa, bugün sömürgeci işgalci aynı ruhla bozguna uğratılacaktır.”

“Rojava Devrimi halkların umudu, emperyalizmin ve sömürgeciliğin kabusu olmayı sürdürecek” denilen açıklamada, “2 Kasım Dünya Rojava Günü'nde emekçi halklarımızı Rojava'da dalgalanan, Şili'den Irak'a, Lübnan'dan Ekvador'a uzanan özgürlük bayrağı altında buluşmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Dünya Rojava Günü'nde devrimci-demokratik kamuoyunu antifaşist mücadele etrafında birleşmeye, 21. yüzyılın ilk devrimi olan Rojava Devrimini işgalci sömürgeciliğe karşı savunmaya çağırıyoruz.”