23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP: Özgürlük Newroz ateşi ile gelecek

Newroz'a ilişkin yazılı bir açıklama yapan ESP, "Mazlum Doğanların, Tuncay Yıldırımların mirasına sahip çıkmanın, Zülküf Gezen'in kararlılığını kuşanıp Newroz ateşi ile tecriti kırmanın zamanı" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Newroz'a ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Halkların 2019 Newroz'unu Ortadoğu'da işgal tehditlerinin ve saldırganlığın arttığı, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'datecrit ve kayyum siyaseti ile ezilenlerin teslim alınmaya çalışıldığı bir konjonktürde karşılandığını belirten ESP, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ortadoğu halklarının kardeşlik bahçesi ve birlikte yaşam umudunun yeşertildiği Rojava'nın kazanımlarının yok edilmek istendiği günlerden geçiyoruz. AKP ve Saray faşizmi başta Kürt halkı olmak üzere kardeş Ortadoğu halklarına karanlığı ve barbar IŞİD vahşetini dayatmakta ısrar ediyor. Halkların kendi kaderini tayin hakkında ipotek koymaya çalışıyor. Ancak Kürt, Arap, Türkmen ve enternasyonal özgürlük savaşçıları emperyalist dayatmalara da, başta Türk burjuva devleti olmak üzere gerici bölge devletlerinin kuşatmasına da boyun eğmiyorlar. Dayatılan köleliği reddediyorlar. İnsanlık düşmanı IŞİD'in son kalesini de ele geçirerek Ortadoğu ve dünya halklarına müjde veriyorlar."
 
AKP-MHP blokunun kendilerinden olmayan herkese savaş ilan ettiğini belirten ESP, "Açlıkla, adliye ve hapishane koridorları ile muhalif olan herkes susturulmak isteniyor. 8 Mart Gece Yürüyüşü'nde olduğu gibi mücadeleci toplumsal kesimler yalan ve manipülasyon ile itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. HDP eş genel başkanları şahsında Kürtlere karşı açıktan nefret söyleminden kaçınılmıyor" dedi.
 
"31 Mart'ta sandıktan Cumhur İttifakı çıkmazsa iç savaş çıkar tehditleri ile ezilenlerin iradesine ipotek konulmaya çalışılıyor" diyen ESP, halkların özgürlük arayışının bastırılamadığına dikkat çekti ve ekledi: "Kayyumların Kürdistan'dan sökülüp atılması için sokakları dolduranlar gün sayıyor."
 
Açlık grevi direnişine dikkat çeken ESP, direnişçilerin taleplerine iktidarın kulaklarını tıkadığını belirtti.
 
ESP açıklamasında şunları belirtti:
"Ancak direnişin büyümesi, tecrit karşıtlığının Zülküf Gezen ile fedai bir çizgide derinleşmesi engellenemiyor. Ezilenlerin mücadelesi ile kara kış dağılmaya başladı. Şimdi tek adam despotizmine, AKP-MHP faşist blokuna karşı halkların birleşik mücadelesini büyütmek için Newroz alanlarına akmanın zamanı! Mazlum Doğanların, Tuncay Yıldırımların mirasına sahip çıkmanın, Zülküf Gezen'in kararlılığını kuşanıp Newroz ateşi ile tecriti kırmanın zamanı!"