23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP Kürdistan'dan Zülküf Gezen anmasına katılım çağrısı

ESP Kürdistan, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek için yaşamına son veren Zülküf Gezen için Yeniköy Mezarlığı'nda bugün saat 12.00'da yapılacak anmaya katılım çağrısı yaptı.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek için yaşamına son veren Zülküf Gezen için Yeniköy Mezarlığı'nda yapılacak anmaya çağrı yaptı.
 
ESP Kürdistan, "İmralı'daki tecrit politikasına karşı başlatılan açlık grevi direnişi 131. gününde devam ediyor. Dört parça Kürdistan'da, onlarca hapishanede ve dünyanın dört bir yanında bedenini açlığa yatıran yüzlerce yurtsever, komünist tek bir talep için haykırıyorlar. 'Leyla Güven Haklıdır Tecrit Kaldırılmalıdır'" dedi.
 
Açlık grevi direnişinin ilk şehidi olan Zülküf Gezen'in tecrit politikasının katılığına karşı tecridin kaldırılmasının ne kadar yakıcı bir talep olduğunu bu eylemi ile ortaya koymuş olduğu kaydedilen açıklamada, "Cenazesi Amed'e götürülmek üzere bekletilen Zülküf Gezen'in naşının polisler tarafından kaçırılması ve ailesinden habersizce gömülmesi faşizmin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Ne politik ne de vicdani ve ahlaki olarak toplumumuzda karşılığı olmayan düşmanca bir yaklaşımdır bu. Tecrit politikasında ısrar ederek ölümlerin sorumlusu olan sömürgeci faşist rejimin cenazelerimize saygısızlığı kabul edilemez" diye belirtildi.
 
ESP Kürdistan, "Ne 'tecrit kaldırılsın' talebimizden vazgeçeriz ne de tecrit şehitlerini sahiplenmekten. Başta Amed halkı olmak üzere, Kürdistan'daki halkımızı Zülküf Gezen yoldaşımızın huzuruna gelerek saygı duruşunda bulunmaya davet ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm tecrite karşı tüm güçleri 'Zülküf Gezen haklıdır tecrit kaldırılmalıdır' diyerek mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.
 
ESP Kürdistan bugün saat 12.00'da Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda yapılacak anmaya katılım çağrısı yaptı.