29 Eylül 2024 Pazar

ESP Kürdistan'dan 1 Eylül açıklaması

Kürtlerin ve bölge halklarının işgalci sömürgeci faşist saldırılara, katliamlara, göçlere maruz bırakılırken, barış ve barış umutlarının yok edilmek istendiğine dikkat çeken ESP Kürdistan, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin açıklamasında; adil, onurlu ve demokratik barış mücadelesini yürüteceklerinin altını çizdi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. 1 Eylül'ün sömürgeci savaşın ve faşist devlet terörünün gemi azıya aldığı bir süreçte karşılandığı belirtilen açıklamada, "Emperyalist kapitalizmin ve onun işbirlikçisi gerici faşist devletlerin tetiklediği ve körüklediği gerici savaş ve iç savaşların kol gezdiği dünyamızda bugün barış istemek insanlığın en büyük özlemidir" denildi. 

Bu özlemin haklı bir özlem olduğunun altı çizilen açıklamada, "Fakat nasıl gerçekleşecek özlenen barış?" sorusu yöneltildi. "Barış için, ama onurlu, adil bir barış için mücadele tüm bu gerici ve kirli savaşların karşısında kaçınılmaz ve zorlu bir görev olarak duruyor omuzlarımızda" vurgusu yapılan açıklama şöyel devam etti: 

"Peki ama kiminle barış, kimlerle barış? Aklı ve yüreği kesif bir zehrin tutsağı haline getirilmiş halklardan, inançlardan ezilen insanlığın barışıdır söz konusu olan. İşte bu, adil, onurlu ve demokratik barış talebi ve bunun için verilecek savaş, yeryüzünün tek meşru, haklı savaşıdır. Barış mücadelesinin büyük bir savaşımı koşulladığı günümüz dünyasında barış ile savaşın diyalektiği ancak böyle anlaşılabilir. Barışa duyulan büyük özlem ancak böyle dinebilir.

Bu denklem, dört parça welat Kürdistan için çok daha fazla geçerlidir. Halkımız ve bölge halkları işgalci sömürgeci faşist saldırılara, katliamlara, göçlere maruz bırakılırken, barış ve barış umutları, kaf dağının ardına yollanmak isteniyor. Fakat biliyoruz ki barış, kaf dağının ardında değil, özgürlük mücadelemizin rotasında, kurtuluşumuz için kalkan yumruklarımızın gölgesinde yeşerecek. Yaşasın adil onurlu demokratik barış mücadelemiz!"