30 Eylül 2024 Pazartesi

ESP Kürdistan: Zaxo katliamına karşı halkımız ayağa kalkmalıdır

Zaxo katliamının saray rejiminin gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydeden ESP Kürdistan, katliam ikinci Roboskî olarak adlandırılsa da bu ülkede Roboskî katliamlarının hiç bitmediğini belirtti. ESP Kürdistan açıklamasında, "Halkımız, Zaxo'da gerçekleşen saldırıya karşı, Roboskî'den Şengal'e, Mexmûr'dan Zergelê'ye, sivillere yönelik tüm bu kirli saldırıların hesabını sormak için ayağa kalkmalıdır" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, TSK'nın gerçekleştirdiği 9 kişinin hayatını kaybettiği Zaxo katliamına ilişkin açıklama yaptı. Bu katliamın saray rejiminin katliamcı yüzünü bir kez daha gösterdiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu Kürtler olunca ajandasında katliam ve soykırım dışında başka bir şey olmayan sömürgeci Türk devletinin bu son saldırısı 'ikinci Roboskî' olarak adlandırılsa da, bu coğrafyada Roboskî'ler hiç bitmedi" denildi. 

Sömürgeciliğin, nisan ayından bu yana KDP'nin ihanetçi çizgisinin de desteğiyle Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırı ve operasyonlarını aralıksız sürdürdüğü, sadece gerillaya dönük kimyasal silahları kullanmakla yetinmediği, bölgedeki sivilleri de hedef alan kirli bir savaş yürüttüğü kaydedilen açıklamada, "Tüm bu saldırılarda sırtı emperyalistler tarafından sıvazlanan Türk devletinin 'uluslararası hukuka da sığmayan bu son kirli saldırısı karşısında uluslararası güçler her zamanki gibi üç maymun modunda. Çünkü biliyoruz son tahlilde uluslararası hukuk palavradır, gerçek olan emperyalist güçlerin çıkar 'hukuku'dur. Halkımız şunu iyi bilmeli, tüm bu saldırılar, Kürde soykırım politikasının sistematik parçalarıdır. Bölge gericiliğinde başı çeken sömürgeci Türk devletinin Kürdistan'ın üç parçasında doğrudan yürüttüğü saldırgan siyaset, rejimin 2015'ten bu yana Bakur Kürdistan'ında izlediği Çöktürme Planı'nın Kürdistan'ın diğer parçalarına da yaydığı anlamına geliyor" denildi. 

Açıklama, şöyle devam etti: "Nitekim Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun bu son saldırının ardından 'Sivillere yönelik saldırımız olmamıştır' sözlerine rağmen arşivler, son 7 yılda Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarda 130 sivilin katledildiğini ortaya koymaktadır. Bunlarla da yetinmeyen sömürgeci Türk devleti, katliam ve soykırım siyasetini, Rojava'ya yönelik kapsamlı işgal saldırı planlarıyla genişletmek ve derinleştirmek istiyor. Halkımız, Zaxo'da gerçekleşen saldırıya karşı, Roboskî'den Şengal'e, Mexmûr'dan Zergelê'ye, sivillere yönelik tüm bu kirli saldırıların hesabını sormak için ayağa kalkmalıdır. Kahrolsun sömürgecilik, yaşasın özgürlük!
Bimre koletî bijî azadî!"