1 Ekim 2024 Salı

ESP Kürdistan: Kürdistan sömürgeci faşizme geçit vermedi, vermeyecek

Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırısına ilişkin açıklama yapan ESP Kürdistan, "Halkımız çok ortaklı bu işgal saldırısı karşısında da boyun eğmeyecektir. On yıllar boyunca halkıyla ve kahraman evlatlarıyla Kürdistan, sömürgeci faşizme geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. Bimre koletî bijî azadî! Kürdistan faşizme mezar olacak" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, AKP-MHP faşist iktidarının KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanları'na yönelik sürdürdüğü işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

"Sömürgeci faşist Türk devleti/TSK, Güney Kürdistan'ın Zap, Metina ve Avaşin bölgelerine yönelik hava saldırısı başlattı. Yeni bir işgal saldırısının işareti olarak değerlendirilen saldırının, geçtiğimiz Cumartesi günü Hakan Fidan'ın da katıldığı Erdoğan ile Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani'nin İstanbul'daki görüşmesinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti" denilen açıklamada, son aylarda yoğunlaşan görüşme trafiğinin, hakeza Rojava ile Şengal arasında örülen duvarın, hem Güney Kürdistan'daki medya savunma alanlarına hem de Rojava'ya dönük kapsamlı işgal harekatlarına zemin oluşturmak amaçlı olduğu gün gibi açık olduğu kaydedildi.

'KDP İHANETİ UNUTULMAYACAK'
ESP Kürdistan'ın açıklaması şöyle devam etti: "Sömürgeci Saray rejimi, geçen yıl da Nisan ayında bir saldırı başlatmış fakat istediği sonucu alamamıştı. Bu kez savaş/işgal arabasına KDP'yi daha sıkı bağlayarak sonuç almak ve alışılageldiği gibi seçim atmosferine şovenizmi kışkırtarak girmek istiyor. İşbirlikçi KDP yönetimi de, bu son işgal saldırılarının doğrudan ortağı olarak konumlanmaktadır. Çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte KDP özel güçlerinin Kurêjaro Dağı çevresinde bulunan Şêladizê ve Dêrelok çevresine yaptığı sevkıyat bu ortaklığın somut göstergesi olmuştur. Halkımız bu ihaneti de asla unutmayacaktır.

KILIÇDAROĞLU'NUN İŞGALİ DESTEKLEMESİNE TEPKİ
Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda dualarımız kahraman ordumuzla birlikte. Allah bu mübarek ayda Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin' sözleri de CHP liderliğindeki burjuva muhalefetin Kürt düşmanlığını gözler önüne sermiştir. Halkımız çok ortaklı bu işgal saldırısı karşısında da boyun eğmeyecektir. On yıllar boyunca halkıyla ve kahraman evlatlarıyla Kürdistan, sömürgeci faşizme geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. Bimre koletî bijî azadî! Kürdistan faşizme mezar olacak."