1 Ekim 2024 Salı

ESP Kürdistan: Ekmek, adalet, özgürlük için 1 Mayıs'ta ESP saflarına

ESP Kürdistan, 1 Mayıs'a ilişkin yaptığı açıklamada, "Ekmek, adalet ve özgürlük için öfkenizi, isyanınızı ve umudunuzu kuşanın, 1 Mayıs meydanlarında yerinizi alın. ESP saflarında yürüyün" çağrısında bulundu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, işçi ve emekçilere, kadınlara, gençlere 1 Mayıs günü ekmek, adalet ve özgürlük için öfke, isyan ve umutlarını kuşanarak 1 Mayıs alanlarında ESP saflarında buluşma çağrısı yaptı.

Newroz'da sömürgeci faşizmin saldırılarına karşı özgürlük talepleriyle alanları zapt eden halkın, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençlerin, şimdi de açlığa, yoksulluğa, zamlara, işsizliğe, işgallere ve geleceksizliğe karşı, 1 Mayıs'ta alanları zapt etmeye hazırlandığı vurgulanan ESP Kürdistan açıklamasında, "Kar boranlarda direniş ateşlerini tutuşturan, grev ve işgallerle sermaye düzenine barikat olan işçiler, şimdi de baharın coşkusunu 1 Mayıs alanlarına taşımaya hazırlanıyor" denildi.

Newroz'da öfkesini ve isyanını büyüten halkın başta Kürdistan'da yürütülen işgal saldırıları olmak üzere 1 Mayıs'ta alanlara çıkarak "Diz çökmeyeceğiz" diye haykıracağı kaydedilen açıklamada, "Cins kırımına karşı 'vardık, varız, varolacağız' diyen ve 8 Mart'ta erkek egemen sömürgeci düzene meydan okuyan, Taksim'i özgürleştiren kadınlar bu kez de 1 Mayıs meydanlarını özgürleştirecek" diye belirtildi.

Geleceği ellerinden alınan, intihara sürüklenen gençlerin "geleceğimizi istiyoruz" şiarını 1 Mayıs alanlarında yükselteceği belirtilen ESP Kürdistan açıklamasında şu çağrıya yer verildi: "Dünyanın işçileri emekçileri ve yoksullarının köhnemiş kapitalizm karşısında bayraklaştırdığı 'başka bir dünya istiyoruz' talebine ortak olun. Ekmek, adalet ve özgürlük için öfkenizi, isyanınızı ve umudunuzu kuşanın, 1 Mayıs meydanlarında yerinizi alın. ESP saflarında yürüyün."