23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP Kürdistan: Amedspor yalnız değildir

Amedspor'a yönelik linç kampanyasına ilişkin açıklama yapan ESP Kürdistan, "Deplasmanlarda saldırıya uğramasına rağmen iç saha maçlarında konukseverlikten vazgeçmemiştir. Gollerini şovenizme ve faşizme karşı atmaktadır. Kırmızı ve yeşil renklerini güneşin sarısıyla tamamlamaktadır. Amedspor kentin bir parçasıdır. Yalnız değildir" diye belirtti.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Amedspor'a yönelik linç kampanyasına ilişkin ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
ESP Kürdistan, "Adeta linç rejimine dönüşen bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız. Her gün toplumun bir kesimi, bir örgütlü gücü iktidar sahiplerinin hedefi haline geliyor. En çok da Kürtler ve bir türlü kabul edemedikleri Kürdistan coğrafyası bu saldırganlıktan payını alıyor. İktidar partisi, havuz medyası ve sosyal medya trolleri soğukkanlı katillere taş çıkartırcasına insanların ve kurumların üzerine çullanıyorlar" dedi.
 
HDP'nin bu topraklarda yeri olmadığını buyuranlar, Kürdistan'ı inkar buyrukları verenler şimdi de Amedspor'u hedef tahtasına oturttuğu kaydedilen açıklamada, "2 Mart'ta Amed'de oynan Amedspor-Sakaryaspor maçındaki provakasyonlarla başlatıldı süreç. Sakaryaspor'lu oyuncular daha maç başlarken bozkurt işaretleri ile Amedspor'lu oyuncuları ve taraftarları tahrik etmeye başlamış ardından da polisin ortamı provake etmesi ile devam etmiştir. TOMAlarla taraftara saldırılıp maç sonrasında bir çok Amedspor'lu gözaltına alınmıştır. TV264'ün yaptığı kurmaca bir haber ile Amedspor'lu oyuncu Mansur Çalar'ın sahaya jiletle çıktığı iddia edilmiştir. Bundan hareketle Amedspor'un kapatılması için sosyal medya üzerinden kampanya yapılmıştır" diye belirtildi.
 
Yaşananların ne ilk ne de son olacağını ifade eden ESP Kürdistan, "Anti faşist ve yurtsever kimliği ile bilinen Amedspor kaptanı Deniz Naki'yi kamuoyunda linç edenler, başta Amedspor ve Cizrespor olmak üzere yurtsever taraftar yapısına sahip Kürdistan takımlarını her deplasmanda hedef alanlar bugün de manipülasyonlarla Amedspor'u kapatmak için harekete geçmiştir" diye kaydetti.
 
Tribünlerinde "Çocuklar ölmesin maça gelsin", "Kazanacağız, mutlaka kazanacağız" pankartları eksik olmayan, "Diren ha Diyarbekir diren/Direnmektir sana can veren/ Dur ve dinle bu şarkım sana/Dağlarının aşkına güven" marşı yükselen bir kent kültürünü teslim alamayacaklarını vurgulayan ESP Kürdistan. "Maç çıkışında 'Leyla Güven onurumuzdur' diyen yurtsever bilinci şovenist linç kampanyaları ile apolitikleştiremezsiniz" dedi.
 
ESP Kürdistan, "Deplasmanlarda saldırıya uğramasına rağmen iç saha maçlarında konukseverlikten vazgeçmemiştir. Gollerini şovenizme ve faşizme karşı atmaktadır. Kırmızı ve yeşil renklerini güneşin sarısıyla tamamlamaktadır. Amedspor kentin bir parçasıdır. Yalnız değildir" diye belirtti.