22 Eylül 2024 Pazar

ESP İzmir İl Başkanı Altınmakas tutuklandı

Devrimci tutsaklarla dayanıştıkları için İzmir'de ESP İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas ve TÖP PM üyesi Didar Gül'ün de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

İzmir'de devrimci tutsaklarla dayanıştıkları için gözaltına ev baskınlarıyla gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Parti Meclisi üyesi Didar Gül tutuklandı.

30 Ocak sabaha karşı İzmir merkezli 9 kentte düzenlenen ESP ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği'ne (TAYAD) dönük bir operasyon kapsamında 30 kişi gözaltına alınmıştı. 

İzmir İl Jandarma Müdürlüğü'ne getirilen 30 kişiden 17'si 31 Ocak günü adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilenlerden ESP İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas ve TÖP PM üyesi Didar Gül'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanırken, 13 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Tutuklama gerekçesinin tutsakların görüşüne gitmek, onlarla dayanışma içinde olmak ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak olduğu öğrenildi. Bu gerekçelerle savcılık ve mahkeme, siyasi tutsakları "terörist" diye nitelendirerek, tutuklanan 4 kişinin "terörü finanse ettiğini" öne sürdü.