23 Eylül 2024 Pazartesi

ESP İstanbul İl Örgütü Gazi Mahallesi Meclisini topladı

ESP İstanbul İl Örgütü, Gazi mahallesinde meclis toplantısını gerçekleştirdi. Mahallenin devrimci hafızasının silinmek istendiği kaydedilen mecliste, buna karşı örgütlü mücadele yürütmek gerektiği belirtildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, uyuşturucu ve çeteleşme ile mücadele gündemli Gazi Mahallesi Meclisini topladı.

Toplantıya ESP İstanbul İl Başkanı Deniz Aktaş, il örgütü üyeleri, Alevi Dernekleri Federasyonu Başkan Adayı İbrahim Uçar, SGDF üyeleri ve mahalle halkı katıldı.

Söz alan Aktaş, Filistin direnişini selamladı. Mahallenin mücadelesini hatırlatan Aktaş, "Şu anda uyuşturucu çeteleriyle kuşatılmaya çalışıldığı bu mücadele tarihi ve hafızası yok edilmeye çalışılıyor. Buna karşı örgütlü bir mücadele ile yürütmeli, mahallede örgütlenmeliyiz"dedi.

Daha sonra İbrahim Uçar da mahalledeki çeteleşmenin panzehrinin devrimciler olduğunu kaydetti. Uçar, "Mahallenin geçmişten gelen bir politik kimliği var. Bu yok edilmeye çalışılıyor ve bunun için özel olarak mahalle uyuşturucuya, çeteleşmeye yani yozlaşmaya sürükleniyor" ifadelerini kullandı.