30 Eylül 2024 Pazartesi

ESP: Düş yolcularının yoldaşlarını susturamazsınız

Kadıköy'de Suruç anmasına çağrı bildirisi dağıtan gençlik örgütleri ve siyasi partilere polisin saldırısıyla ilgili açıklama yapan ESP, "Baskı ve gözaltı saldırılarına karşı herkesi gözaltına alınan arkadaşlarımıza sahip çıkmaya, 'Suruç için adalet herkes için adalet' dediğimiz mücadeleyi sahiplenmeye ve devrimci dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Suruç katliamının yıldönümü dolayısıyla 20 Temmuz'da Süreyya Operası önünde yapılacak anmaya çağrı için Kadıköy'de bildiri dağıtımına polis saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "33 düş yolcusunu sonsuzluğa uğurladığımız Suruç katliamının yıl dönümünde AKP, katilleri değil adalet isteyenleri gözaltına almaya devam ediyor. Katliamın 5. yılında göstermelik mahkemelerle katillerin korunmasına; Suruç avukatlarının, gazilerinin ve ailelerin tutuklanmasına karşı 'Suruç için adalet herkes için adalet' diyen ve 20 Temmuz'da Suruç başta olmak üzere üstü kapatılmak istenen katliamlar için adalet çağrısı yapan gençlik örgütleri şimdi de gözaltı saldırısı ile engelleniyor" denildi.

İstanbul Kadıköy'de Suruç anmasına çağrı yapan gençlik örgütleri ve siyasi partilere saldıran polis aralarında Suruç gazilerinin, SGDF, ESP, TİP, Halkevi, Devrimci Parti, TÖP üye ve yöneticilerinin olduğu 17 kişiyi gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, "'Canlı bomba eylem yapmadan yakalayamayız' diyen AKP, katliamlara karşı adalet mücadelesi veren devrimcileri gözaltı ve tutuklama saldırıları ile yıldırmaya çalışıyor. Baskı ve gözaltı saldırılarına karşı herkesi gözaltına alınan arkadaşlarımıza sahip çıkmaya, 'Suruç için adalet herkes için adalet' dediğimiz mücadeleyi sahiplenmeye ve devrimci dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz" diye belirtti.