24 Eylül 2024 Salı

ESP: Azerbaycan'ın Artsakh'ı işgaline ve ilhakına hayır

Dağlık Karabağ'a dönük Azerbaycan'ın saldırılarına ve bölge halkının tehcire zorlanmasına ilişkin açıklama yapan ESP, "Emperyalistler ve Türkiye Kafkasya'dan elini çekmelidir. Azerbaycan Dağlık Karabağ/Artsakh'ı işgalden vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'a dönük saldırıları ve Karabağlı 120 bin Ermeni'nin zorla yerinden göç ettirilmelerine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Dağlık Karabağ'ın Rus emperyalizminin onayı ve faşist saray rejiminin de kışkırtıcılığıyla Azerbaycan tarafından işgali bölge halkları arasındaki kardeşliği dinamitleyen bir girişimdir. Bu işgal ile Karabağ Ermeni halkına 1915 soykırımının bir benzeri yaşatılırken, soykırımcı Türk devleti de tarihsel Ermeni düşmanlığını yeniden hortlatmaktadır.

Sosyalizm, halklar arasında eşitliği ve gönüllü birlikteliği sağlayarak bir halklar bahçesi yaratmıştı. Emperyalistler ve işbirlikçi rejimlerin Kafkasya'ya getirdiği ise savaş, yıkım ve gerici milliyetçilikten başka bir şey olmadı.

Ermeni halkının kendini savunması meşrudur. Azerbaycan ve Türkiye halklarının yararına olan da, Dağlık Karabağ/Artsakh halkının tehciri ve ezilmesi değil, kendi işbirlikçi burjuva devletlerini bu işgale son vermeye çağırmalarıdır.

Emperyalistler ve Türkiye Kafkasya'dan elini çekmelidir. Azerbaycan Dağlık Karabağ/Artsakh'ı işgalden vazgeçmelidir.

Yaşasın halkların eşitliği ve kardeşliği!"