22 Eylül 2024 Pazar

ESP Adana İl Örgütü: Tecridi kıracağız

ESP Adana İl Örgütü, hapishanelerdeki tecride karşı açlık grevlerine destek olmak amacıyla 1 günlük Adalet Nöbeti gerçekleştirdi.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi'nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle hapishanelerdeki açlık grevi 61'inci gününe girerken, tutsak yakınlarının da dayanışma amacıyla birçok kentte başlattıkları Adalet Nöbetleri sürüyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü de tutsaklar ve aileleriyle dayanışmak için il binasında bir günlük Adalet Nöbeti tuttu. "Açlık grevine ses ver, tecridi parçala!" pankartının asıldığı il binasındaki etkinliğe çok sayıda kişi katıldı.

ESP Parti Meclisi (PM) üyesi Osman Kara, en ağır haliyle Abdullah Öcalan'a olmak üzere hapishanelerdeki tutsaklar ve tüm toplumsal kesimlere tecrit uygulandığını söyledi. ESP olarak tecridin kırılması için açlık grevleri ve Adalet Nöbeti etkinlikleri düzenlediklerine işaret eden Kara, "Tecridi kırmak ve içerideki tutsakların sesi olmak için Adalet Nöbeti'ni başlattık" dedi.

Kara, tüm demokratik kamuoyunu tutsakların taleplerinin kabulü için dayanışmaya çağırdı.