23 Eylül 2024 Pazartesi

Eskişehir'de Sude Çağlar'ın duruşmasına çağrı

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, 23 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkacak ÖGK MYK üyesi Sude Çağlar'la dayanışma çağrısı yaptı, "Buradan Eskişehir'deki tüm kadınları Sude Çağlar'ın 23 Kasım Perşembe günü saat 10.15'te Eskişehir Adliyesi'nde görülecek davasına katılmaya çağırıyoruz. Sude Çağlar'a özgürlük, yaşasın kadın dayanışması" dedi.

Özgür Genç Kadınlar (ÖGK) Merkezi Koordinasyon üyesi Sude Çağlar'ın tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasına ilişkin Eskişehir Demokratik Kadın Platformu basın toplantısı düzenledi. "Sude Çağlar'a özgürlük" pankartının salona asıldığı toplantıda, açıklamayı Simay Ada Kart okudu.

'AYLARDIR TECRİTTE TUTULUYOR'
Çağlar'ın Eskişehir Demokratik Kadın Plaftormu'nun emekçisi olduğunu belirten Kart, Çağlar'ın 3 Mayıs'tan bu yana Eskişehir L Tipi Hapishanesinde tutsak edildiğini belirtti. Kart, "6 aydır tek kişilik hücrede, adli tutukluların olduğu bir hapishanede tek siyasi kadın tutsak olarak tutuluyor.  Sude, Eskişehir Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği bölümü 1. sınıf öğrencisi, halen bölümünde öğrenciliğini sürdürüyor. 7 ayı aşkın tutsaklığı ile eğitim hakkı da gasp ediliyor" sözleriyle Çağlar'ın gasp edilen haklarını aktardı.

'SUDE BİRÇOK EYLEM VE ETKİNLİK ÖRGÜTLEDİ'
Çağlar'ın mücadeleye kadın özgürlük mücadelesi ve LGBTİ+'ların özgürlük mücadelesi ile adım attığını aktaran Kart, "Üniversitesinde Kadın Dayanışma Topluluğu'nun temellerini attı, ESTÜ Vegan Topluluğu'nun kuruculuğunu yaptı, atölye ve etkinliklerini yürüttü. Kızıl Okyanus LGBTİ+'nın aktivistliğini yaptı. Platformumuzun pek çok eylem ve etkinliğinin örgütleyiciliğinde rol oynadı" dedi.

'BU ÇAĞRIMIZ ÖZGÜR YAŞAMLARI ELLERİNDEN ALINANLARA'
Eskisehir Demokratik Kadın Platformu içinde, kadın özgürlük mücadelesinde yer alan Çağlar'ın  yalnız olmadığının altını çizen Kart, şöyle devam etti: "AKP iktidarının kadın düşmanı politikalarının sadece bu şehirde örneğidir. Bu çağrımız haksızca, hukuksuzca özgür yaşamları ellerinden alınan kadınların sesi olmak içindir. Kadın katilleri sokaklara salınırken hayatlarını savunan kadınların, Kadın-LGBTİ+-insan hakları mücadelesi verenlerin, Kürt siyasetçilerin, gazetecilerin, Gezi'yi savunanların hapiste tutulmasını, Saray'ın erkek yargısının kararlarını kabul etmiyoruz. Sude'nin, yüzlerce ve hatta binlerce kadının tutsak edilişi açıkça mücadelemize saldırıdır. Baskılarla, tutuklamalarla sokaklardan yükselen 'Kadın, yaşam, özgürlük' sesimiz susturulmaya çalışılmaktadır. Biz kadınlar, ne 'kutsal ailenin', ne iktidarın baskıları karşısında yılmadık, yılmayız. Tüm bu saldırıları kadın dayanışmamıza yaslanarak karşıladık, karşılamaya devam edeceğiz. Buradan Eskişehir'deki tüm kadınları Sude Çağlar'ın 23 Kasım Perşembe günü saat 10.15'te Eskişehir Adliyesi'nde görülecek davasına katılmaya çağırıyoruz. Sude Çağlar'a özgürlük, yaşasın kadın dayanışması!"