1 Ekim 2024 Salı

Eskişehir'de artan saldırılar protesto edildi

Eskişehir'de LGBTİ+'lar başta olmak üzere son dönemde artan baskı ve yasaklar sol, sosyalist örgütler tarafından protesto edildi. Mücadelenin devam edeceği kaydedildi. 

Eskişehir'de son dönemde LGBTİ+'lara yönelik artan saldırılar, Eskişehir Valiliğinin Anadolu Fest'in gerçekleştirileceği günleri de kapsayan 15 günlük yasağı protesto edildi. "Gericiliğe ve Faşizme Karşı Laikliği ve Özgürlüğü Savunuyoruz" şiarıyla düzenlenen eyleme Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkevleri, Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sol Parti, İşçinin Kendi Partisi (İKP) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) Eskişehir İl Örgütleri katıldı. 

Basın metnini okuyan Taylan Ferhat Adıgüzel, kentteki saldırıları hatırlattı. Gerici yapıların festivale dönük yalan propagandasını "Gezi'deki Kabataş hikayesine" benzeten Adıgüzel, şöyle devam etti: "Gençlerimizin çoğunluğunun yurt dışına gitmek istediği, barınacak yurt bulamadığı için kazandığı üniversiteye gidemediği, öğrencilerin önemli bir kısmının bir işte çalışmak zorunda kalarak eğitimine devam ettiği, üniversite mezunları arasında işsizliğin alıp başını gittiği, sokakta hissedilen enflasyonun yüzde 100'e geldiği ülkede, gericilerin gündemi kadınların etek boyu, gençlerin festivali!"

Eskişehir Valiliği'ne seslenen Adıgüzel, "Gençleri çok düşünüyorlarsa, tarikatların talebiyle yasaklar koymak yerine uyuşturucu çeteleriyle, tarikatların kendisi ile mücadele edin" çağrısı yaptı.

Eylem sloganlarla sona erdi.