22 Eylül 2024 Pazar

Esenyurt'ta Ahmet Özer üzerinde uzlaşıldı

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde kent uzlaşısı sağlandığı öğrenildi. CHP, ilçedeki adayı Ali Gökmen'i çekerek yerine Prof. Dr. Ahmet Özer'i aday göstereceği iddia ediliyor.

Yerel seçimlere az bir süre kala il ve ilçelerde partilerin adayları ve adaylar üzerinde kent uzlaşısı sağlanıp sağlanamadığı netleşmeye başladı.

İstanbul bakımından en tartışmalı ilçelerden biri olan Esenyurt'ta kent uzlaşısı sağlandığı öğrenildi. İlçede yoğun bir Kürt nüfusu bulunuyor. CHP'nin ilçede Ali Gökmen'i aday göstermesi tepkilere neden olmuştu. Gökmen, kendisini "kent uzlaşısı" adayı gibi yansıtarak seçilmesini garantilemeye çalışırken, yerelde Kürtlerin Gökmen'e destek vermeyeceği öğrenildi.

Bunun üzerine CHP'nin adayını değiştireceği belirtiliyor. Esenyurt'ta yerelde konuşulan ismin Prof. Dr. Ahmet Özer olduğu öğrenildi. Özer'in kent uzlaşısı adayı olacağı konuşuluyor.

Son PM toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıkladıkları Esenyurt ve Adalar belediye başkan adaylarını çekebileceklerini ifade etmişti.

AYŞEGÜL DOĞAN AÇIKLADI
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, bugün yaptığı açıklamada, Esenyurt'ta kent uzlaşısı sağlandığını söyledi, ancak aday ismi duyurmadı.

AHMET ÖZER KİMDİR?
Prof. Dr. Ahmet Özer, 1960 yılında Van'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Van'da tamamladıktan sonra lise eğitimi için Diyarbakır'a gitti. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden birincilikle mezun olduktan sonra sosyoloji alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. 1999 yılında doçentlik unvanını elde eden Ahmet Özer, aynı yıl içinde profesör unvanını alarak akademik kariyerine yüksek bir noktada devam etti. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyeliği görevini üstlenen Özer, birçok konuda gerçekleştirdiği araştırmalar ve yayınlarıyla dikkat çekiyor.

Birçok kitap, makale ve araştırması bulunan Prof. Dr. Ahmet Özer'in, "GAP ve Sosyal Değişme", "Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan", "Modernleşme ve Güneydoğu" adlı kitapları bulunmaktadır.

Özer, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde 1997'den beri öğretim üyeliği görevini sürdürürken 2001 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne sürülmüştü. Sürgüne öğrenciler ve akademisyenler tepki göstermişti.