22 Eylül 2024 Pazar

Erzincan Valisi kente girişleri yasakladı

Dersim'den Erzincan'a dayanışmak için gidişleri engellemek amacıyla Erzincan Valiliği yasak getirdi. Kente girmek isteyen ESP ve Munzur Çevre Derneği yolda durduruldu. Maden işçilerinin çoğunluğunu oluşturduğu Sabırlı köyünde de giriş, çıkışlar yasaklandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) Dersim'den Erzincan'a giderek dayanışma içinde bulunmak isteyen devrimcilerin ve ekolojistlerin kente girişi engelleniyor.

Erzincan İliç'te bulunan Anagold'a ait Çöpler Altın Madeninde dün öğle saatlerinde göçük yaşanmıştı. Resmi rakamlara göre 9 işçi göçük altında ve hala ulaşılamadı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, kente girişleri yasakladı.

ESP'LİLERİN PLAKASI BİLDİRİLDİ
Aralarında ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve yerine kayyum atanan Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi'nin de bulunduğu ESP heyeti Muti köprüsünde durduruldu. Yasak kararı gerekçe gösterilen ESP üyelerine, "Sizin plakanız verildi, giremezsiniz" denildi.

Sosyalistlerin Muti köprüsünde bekleyişi sürüyor.

MUNZUR ÇEVRE DERNEĞİ PÜLÜMÜR'DE DURDURULDU
Dersim'den yola çıkarak Erzincan'a geçmek isteyen Munzur Çevre Derneği de askerler tarafından durduruldu. Munzur Çevre Derneği üyelerinin Pülümür girişinde bekleyişi sürüyor.

SABIRLI KÖYÜNE GİRİŞ, ÇIKIŞ YASAKLANDI
Madene çok yakın olan ve çoğunluğu maden işçilerinden oluşan Sabırlı köyüne de giriş ve çıkışlar yasaklandı.