30 Eylül 2024 Pazartesi

Erol İspir, Almanya'da katledildiği yerde anıldı

AGİF, 21 yıl önce ırkçı faşistler tarafından katledilen Erol İspir'i, katledildiği yerde andı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), 1 Temmuz 1999 yılında faşist bir grup tarafından katledilen Erol İspir'i katledildiği yerde andı.

Kalk-Kalepen'de bir araya gelen AGİF üyeleri, İspir'in katledildiği Taunus Str.'ye yürüdü.

Saygı duruşunun ardından konuşan AGİF Eşbaşkanı Onur Güler, "Erol yoldaşı tanıyanlar, bilir. Kalk'da, Köln'de her sokakta ırkçılığa, faşizme karşı mücadelesi, emeği vardır" dedi. İspir'in ırkçılığa, kapitalizme karşı göçmenlerin haklarını korumak için mücadele ederken Türk faşisleri tarafından katledildiği kaydedilen konuşmada, "Erol yoldaş yaşamın zorunluğunu iyi bilen bir yoldaş. Dolayasıyla mücadeleyle kurduğu bağı bu emekçilikle özenmişti. Onu katleden ırkçı düşünce Avrupa'da, Türkiye'de, Kürdistan'da, dünyada mücadele etmemiz gereken sorundu. Bu yüzden Erolca mücadele etmek AGİF'in görevidir" dedi.

Almanya'da ırkçı saldırıların arttığına dikkat çeken Güler, "Göçmenlere, ezilenlere yönelik ırkçı saldırılar devam etmekte. Bize düşen görev Erol yoldaşın anısıyla birlikte ırkçılığa karşı mücadeleyi her alanda büyütmektir" şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Solidaritätsnetzwerk temsilcisi, "Burada yalnızca Erol İspir'i anmıyoruz, diğer taraftan Erol İspir'in mücadelesini aldık ve büyütmeye çalışacağız. Erol İspir derneği önünde katledildi ama o dernekte daha fazla insan olacak. Faşizme karşı güçlü bir mücadele yürütmeliyiz" dedi.

Anma, Erol İspir'in katledildiği yere karanfillerin bırakılmasının ardından sonra erdi.