30 Eylül 2024 Pazartesi

Erol, Devrim ve Barutçu mezarları başında anıldı

Suruç şehitleri Evrim Deniz Erol, Serhat Devrim ve Medali Barutçu mezarları başında anıldı. Anmada konuşan HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Ne olursa olsun, bizler onların yollarının takipçisi olacağız" dedi.

Suruç katliamında ölümsüzleşen Evrim Deniz Erol, Serhat Devrim ve Medali Barutçu, Taşo Mezarlığındaki mezarları başında anıldı.

Anmaya Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan Koçyiğit, "Bugün 20 Temmuz. Beş yıl önce bugün İstanbul'dan Muş'tan Diyarbakır'dan İzmir'den Türkiye'nin dört bir yanından Kobane'ye gitmek için 33 gencimiz yola çıktılar. Onlar Kobane'deki çocuklara, savaştan mağdur olan çocuklara oyuncak götürmek istediler. Köprü kurmak istediler, yapay olarak kurulan bütün sınırları kardeşlik köprüleriyle ortadan kaldırmak istediler. 5 yıl geçti. Acımız hala taze. 33 düş yolcumuzun olduğu tüm mezarlarda anmalar gerçekleştiriliyor. Biz bir kez daha buradan haykırıyoruz: Ne olursa olsun, bizler onların yollarının takipçisi olacağız. Düşlerlerini asla yarım bırakmayacağız. Onların kurduğu kardeşlik köprülerini bizler devam ettireceğiz" dedi.

Mezarlıklara karanfillerin bırakılmasıyla anma sona erdi.