23 Eylül 2024 Pazartesi

Erol Bahtiyar mezarı başında anıldı

Ölümsüleşen Erol Bahtiyar'ı mezarı başında anan sosyalistler, onun bir inatçı bir devrim hamalı olduğunu kaydetti. Ondan devralınan mücadelenin süreceği vurgulandı.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında Sultanbeyli Osmangazi Mezarlığındaki mezarı başında Erol Bahtiyar'ı andı.

Bahtiyar, şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşunun ardından ÖTSP adına konuşma yapıldı. Konuşmada, şu ifadeler yer aldı: "Kasım ölümsüzlerimizi andığımız değişim ve dönüşüm yaratacağımz bir aydır. Mezar başlarında yaptığımız anmalardan çok ölümsüzlerimizin yaşamı ve eylemlerinden öğrendiğimiz mücadeleyi daha da yükselttiğimiz, anıları ve ideallerine bağlı kalarak faşizmi yeneceğimizi; devrim ve sosyalizmi kazanacağımızın sözünü veriyoruz. Daima ileri komutuna bağlılıkla."

'BİR AN BİLE DURMADAN DEVRİMİN İNATÇI HAMALLIĞINI YAPTI'
ESP, adına yapılan konuşmada ise Bahtiyar'ın mücadele hayatı aktarıldı. Konuşmada, "Erol yoldaş 1973 yılında Aksaray Migros'ta işçi kıyımına karşı başlayan direnişte yerini alarak, toplumsal, sendikal ve devrimci mücadeleyle yolu kesişti. Devrimci mücadeleye halkın yolu saflarında başladı. 12 Eylül döneminin hemen öncesinde faşistlerle girdiği silahlı çatışmada gözaltına alındı, işkencede direndi, tutsak düştü. Özgürlüğüne kavuşunca mücadelesine kaldığı yerden devam etti. 20 sene önce geçirdi kısmı felci bile yenerek mücadelesine kaldığı yerden devam etti" denildi.

Bahtiyar için görev bilincinin, devrimci kalarak yaşamanın çok önemli olduğunun altı çizilen konuşmada, "Hasta olduğu dönemlerde bile gazeteyi dağıtmaktan bir gün bile vazgeçmek istemedi, Erol yoldaşı nasıl tanımlarsın  derseniz devrim hamalı derim. Hiç bir anını boş geçirmedi. Kartal'ın devrimcilerinin Erol abisi; bir an bile durmaz devrimin inatçı hamalı, senden aldığımız bayrağı aynı inatla sürdüreceğiz" sözü verildi.