24 Eylül 2024 Salı

Ermeni soykırımının yıldönümünde anmalar yapılacak

Ermeni soykırımının yıldönümü dolayısıyla İHD İstanbul Şubesi Sultanahmet Meydanı'nda anma düzenleyecek. Sevag Balıkçı'nın katledilişinin yıldönümü dolasıyla yine mezarı başında anma yapılacak. Bir anmada Şişhane'de gerçekleştirilecek.
1915 Ermeni soykırımının yıldönümü dolayısıyla İstanbul'da anma etkinlikleri düzenlenecek.
 
İHD YİNE SULTANAHMET MEYDANI'NDA OLACAK
 
İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon saat 12.00'de Sultanahmet Meydanı'nda anma yapacak. İHD her yıl olduğu gibi bu yılda İstanbul'daki Ermeni aydınlarının ölüm yolculuğuna çıkarılmadan önce tutulduğu Türk İslam Eserleri Müzesi'nin önünde olacak.
 
İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon'nun yaptığı açıklama şöyle "20. yüzyılın başında Küçük Asya ve Kuzey Mezopotamya'nın Ermeni, Asuri/Süryani ve Rum halklarına yapılan soykırımın başlangıç tarihi olarak kabul edilen 24 Nisan'da bu yıl da Sultanahmet Meydanı'ndaki Türk İslam Eserleri Müzesi önünde anacağız. 1915'te cezaevi olarak kullanılan, İstanbul Ermenilerinin Haydarpaşa'dan ölüm yolculuğuna çıkarılmadan önce tutulduğu bu bina ve çevresini soykırımın inkârına karşı bir hafıza mekânı olarak kabul ediyor, basını, soykırım ve inkâr karşıtlarını burada yapacağımız soykırım anmasına davet ediyoruz."
 
SEVAG BALIKÇI MEZARI BAŞINDA ANILACAK
 
24 Nisan 2011'de askerlik yaptığı sırada yanı birlikte bulunan bir asker tarafından öldürülen Ermeni Sevag Balıkçı da, her yıl olduğu gibi mezarı başında anılacak. Anma, saat 14.30'da gerçekleştirilecek.
 
ŞİŞHANE MEYDANI'NDA ANMA
 
Diğer anma ise 24 Nisan Anma Platformu, saat 19.00'da Şişhane Metro Durağı çıkışında basın açıklaması yapacak.