23 Eylül 2024 Pazartesi

Ermeni devrimciler ve ölüm orucu direnişçileri mezarları başında anıldı

ÖTSP, Kasım ayı anmaları kapsamında Balıklı Ermeni ve Kozlu mezarlıklarında anmalar gerçekleştirdi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Kasım ayı anmaları kapsamında Erol Tuğlu, Tamer Saatçioğlu, Hayrabet Honca, Mehmet Fatih Öktülmüş, Haydar Başbağ ve Hrant Dink'i mezarları başında andı.

Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda Hayrabet Honca ve Hrant Dink'in mezarları başında anmanın yanı sıra, Kozlu Mezarlığı'nda Erol Tuğlu, Tamer Saatçioğlu, Mehmet Fatih Öktülmüş ve Haydar Başbağ anıldı. Anmalara, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de katıldı.

Mezar başlarında yapılan konuşmada, "Kasım ayı boyunca yaptığımız her ziyaretle mücadele tarihimizin bir parçasına ulaşıyoruz. Bugün yaptığımız Hayrabet Honca ziyaretiyle (Paramaz) Mateos Sarkisyanlardan başlayarak Nubar Ozanyan'a ve Paramaz Kızılbaş'a kadar gelen Ermeni devrimci geleneğinin önemli bir simgesiyle buluştuk. Ezilen halkların kurtuluşunun devrim ve sosyalizmde olduğunu somut pratikleriyle gösteren onlardır. Yine 1984 ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen Mehmet Fatih Öktülmüş ve Haydar Başbağ ziyaretlerimizle bizlere faşizmin zindanlarının devrimcileri teslim alamayacağını kanıtlayanları selamladık. Tamer Saatçioğlu ziyaretiyle düşmanın baskılarına karşı geri çekilmek yerine can pahasına zor zaman devrimcisi olmayı, daima ilerlemeyi kendine düstur edinme çizgisini andık. Erol Tuğlu yoldaşta ise emekçiliği ve devrimden kopmamanın inadına bağlı kalacağımıza her bir devrim şehidini hak ettiği gibi anacağımıza ve onlardan öğrendiklerimizle daima ilerleyeceğimize söz veriyoruz" denildi.