22 Eylül 2024 Pazar

'Erkek egemenliğine karşı kadın devrimi' sempozyumu

JKŞ, Kasım ayında düzenlenecek, Erkek Egemenliğine Karşı Kadın Devrimi başlıklı sempozyum için çağrılarda bulundu.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'de düzenleyeceği, Erkek Egemenliğine Karşı Kadın Devrimi  başlıklı sempozyum için çalışmalara başladı.

Qamişlo, Kobanê, Hesekê ve Dirbêsiyê'de ev toplantıları ve ziyaretler gerçekleştiren JKŞ, dünya devrim deneyimleri ve silahlı kadın direnişlerine ilişkin anlatımlarda bulundu. Ev toplantılarında kadınlara özsavunma eğitimleri de veren JKŞ üyeleri, kadınların mücadelesinin büyütmelerinin önemini vurguladı.

JKŞ üyeleri, Qamişlo ve Hesekê'de çok sayıda siyasi parti ve kurumu da ziyaret etti. JKŞ heyeti, Suriye Kadın Meclisi, MSD Kadın Bürosu, PYD, Kongra Star, Süryani Kadın Meclisi, Kürdistan Demokratik Değişim Partisi, Sara Kadın Derneği ve Kadın Evi ile YPJ komutanlığını ziyaret etti. Sempozyum hakkında bilgi verilen ziyaretlerde, kadın devriminin gelişim sorunlarını birlikte tartışmanın önemi vurgulandı.

Qamişlo'da JKŞ üyeleri, Heliliye mahallesinde şenlik düzenledi. Sempozyum hakkında bilgi verilen etkinlikte, kadınlar yaşadıkları sorunlara ilişkin söz aldı. Etkinlikte halaylar da çekildi.