23 Eylül 2024 Pazartesi

Ereğli'de batan gemiden 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra iletişimin kesildiği "Kafkametler" isimli gemi batarken, batan gemide görevli bir denizcinin cansız bedenine ulaşıldığı ifade edildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sağanak yağış ve fırtına sonrası 2 gemi karaya oturdu, 1 gemi ise kayboldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, dün gece İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan "Kafkametler" isimli kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarptı ve battı. Yerlikaya, "olumsuz hava koşulları nedeniyle arama kurtarma faaliyetlerine başlamak için sabahı beklediklerini" ifade etti. Gemide bulunan 12 kişilik mürettebatla irtibat kurulamazken, bu sabah başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonrası batan gemide görevli 1 denizcinin cansız bedenine ulaşıldı.

Ereğli ilçesinde dün sabah saatlerinden itibaren haber alınamayan ve mendireğe çarparak battığı belirlenen 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin 12 Türk'ten oluşan mürettebat listesi ortaya çıktı.

Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2'nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2'nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı.

Yerlikaya ayrıca, Kamerun bayraklı "Pallada" ve "Sormonsky 45" isimli kargo gemilerinin halat kopmasıyla sürüklenerek karaya oturduğunu açıkladı.

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
Denizcilik Genel Müdürlüğü, dün 14:38'de sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bugün saat 10.29´da Türk bayraklı KAFKAMETLER gemisinden AAKKM´ye ulaşan EPiRB sinyali üzerine geminin K. EREĞLİ'de mendirek üzerinde AIS sinyali verdiği görülmüştür. Gemi kaptanının olaydan önce K. Ereğli askeri mendireğine doğru sürüklendiğini rapor ettiği bilgisi alınmıştır. Gemi ile geçen sürede temas kurma çalışmalarından bir sonuç alınamamış ve gemi personeli ile herhangi bir görüşme sağlanamamıştır. Anılan bölgeye, kötü hava şartlarından ulaşmak ya da yakından görsel temas sağlamak mümkün olmamaktadır. Hava müsaitliğine göre hava ve deniz unsurları ile arama ve kurtarma faaliyetlerine devam edilecektir. Temruk Rusya'dan aldığı 1542 ton feerosilikon yükünü Aliağa'ya getirmek üzere sefere çıkan gemide 12 personel bulunmaktadır."