22 Eylül 2024 Pazar

Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle TOKİ kura çekilişleri ertelendi

Erdoğan'ın deprem bölgelerinde yapacağı ziyaretler gerekçesiyle, çadır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren halkın beklediği TOKİ konutları kura çekilişleri ertelendi.

6 Şubat depremlerinin yıldönümü yaklaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgelerini dolaşmaya başladı. Depremlerde evleri yıkılan, açlık ve yoksullukla sokakta yaşamaya mahkum edilen halkın barınma başta olmak üzere hiçbir sorunu çözülmezken bir kez daha mağdur edildi.

Çadır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren depremde evini kaybedenlerin beklediği TOKİ konutları kuralarının, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti" nedeniyle ertelendiği öğrenildi. AFAD, 1 Şubat'ta gerçekleştirilmesi planlanan çekiliş için deprem bölgelerindeki muhtarlara, "Çekilişin günü ve saati ayrıca belirtilecektir" mesajı attı.

Birgün'de yer alan habere göre, muhtarlara gönderilen bilgilendirme yazısında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat katılımı ile deprem yaşayan her ilde ayrı ayrı çekiliş yapılacağı bildirilmiştir. Çekiliş günü ve saatinin netleştiğinde bilgisinin ayrıca verileceği belirtilmiştir" ifadesi kullanıldı.