30 Eylül 2024 Pazartesi

Erdoğan'ın beton sevinci

Video konferansla temel atma töreninde konuşan Erdoğan, 3. milyon metreküp beton atmaya tanıklık ettiğini söyleyerek "Her biri kendi alanında çığır açacak eserlerin yükselişinin sevincini yaşıyoruz" dedi.

18 yılda ülkeyi betona dönüştüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli Barajı için kullanılan 3. milyon metreküp için tören yaptı. 

Erdoğan, video konferans yöntemiyle Yusufeli Barajı 3 Milyonuncu Beton Dökümü, Bayburt Demirözü Sulaması, Rize Merkez ve Güneysu İlçeleri ve Taşlıdere Vadisi Islahı 5. Kısım Hizmete Alma Töreni'nde konuştu. 

Ekoloji ve sağlık örgütlerinin koronavirüs salgınının en temel nedeni olarak doğanın talanı olduğu gerçeğini ters yüz eden Erdoğan, "Bugün Yusufeli Barajı'nın 3 milyonuncu metreküp beton dökümüne şahitlik ediyoruz. Dünya koronavirüs salgınının pençesinde kıvranırken biz, her biri kendi alanında çığır açacak eserlerin yükselişinin sevincini yaşıyoruz" dedi.

Yaptığı açılışları aktaran Erdoğan, "Görüldüğü gibi salgın dönemini sağlıkta, gıda ve temizlik ürünleri tedarikinde, kamu düzeninde başarıyla yöneten Türkiye, kutlu yürüyüşüne de asla ara vermemiştir" dedi. Doğayı katleden barajları savunan Erdoğan, iktidara geldiklerinde 276 olan baraj sayısının üzerine 585 baraj eklemekle övündü. 

Uyarılara rağmen salgına karşı önlemleri gevşetme kararını savunan Erdoğan, ekonominin çarklarının yeniden tam güç dönmeye başladığını kaydetti. Erdoğan, "Maske, mesafe, temizlik kurallarına uygun şekilde hayatı hızla her alanda normal ritmine kavuşturuyoruz. Onun için de işte cumartesi-pazar günlerini de şu anda artık kısıtlama noktasında serbest olarak ilan ettik ve vatandaşlarımızın rahatlıkla artık sokağa çıkabilmelerinin yolunu da açtık. Ama maske, mesafe, temizlik buna çok dikkat edeceğiz" ifadelerini kullandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılan açıklamalarda, Türkiye başta ormanlar olmak üzere doğanın talan edildiğine dikkat çekilmişti.