30 Eylül 2024 Pazartesi

Erdoğan'dan yüksek enflasyonu meşrulaştırma çabası

Erdoğan, 15 Temmuz dolasıyla yayımladığı video mesajında yüksek enflasyonu meşrulaştırmaya çalıştı. Erdoğan, "Enflasyon sadece bizim değil, tüm dünyanın sorunudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz dolayısıyla yayımladığı video mesajında yüksek enflasyonun tüm dünyanın sorunu olduğunu söyleyerek, yüksek enflasyonun uyguladıkları ekonomi politikalarının sonucu olmadığını iddia etti.

Darbe girişimiyle ilgili mesajında "Türk milletinin kahraman" olduğunu anlatarak başlayan Erdoğan, milli birlik ve beraberlikten bahsetti. Ardından yoksulluk ve yüksek enflasyonunun sorumlusunun kendileri olmadığını iddia etti.

'ENFLASYON SADECE BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL'
Erdoğan, video mesajında siyasi ve diplomatik çalışmalar ve yeni stratejilerinin meşruiyetini güçlendirdiklerinden bahsederek izledikleri savaş politikalarını savundu.

Türkiye ekonomisini çökertmeye yönelik tuzaklar kurulduğunu öne sürerek, içte ve dıştaki düşmanlar algısını örgütlemeye çalışan Erdoğan, sermayeden yana politikalarının yarattığı tahribatı gizlemeye çalıştı.

Erdoğan, "Elbette en büyük etkisini hayat pahalılığı olarak hissettiğimiz sıkıntıları da yaşadık ama hamdolsun bu sıkıntıları aşacak güce, imkana, iradeye, kararlılığa sahibiz. Vesayetle istikameti değiştirilemeyen, darbeyle yıkılamayan, terör örgütleriyle hizaya getirilemeyen Türkiye'nin ekonomi ile teslim alınmasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Salgın ve savaş şartlarının tetiklediği enerji başta olmak üzere, küresel emtia fiyatlarındaki fahiş artışın hızlandırdığı enflasyon sadece bizim değil, tüm dünyanın sorunudur. İnşallah uzunca bir süredir hep yaptığımız gibi bu türbülanstan da ilk çıkan ülkelerin başında geleceğiz" iddiasında bulundu.