28 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan'a İdlib için içeride de destek yok

Metropoll Araştırma Şirketi anketine göre, toplam seçmenin sadece yüzde 31'i Türkiye'nin askeri olarak İdlib'de bulunmasına onay veriyor.

Metropoll Araştırma Şirketi, "Türkiye'nin Nabzı-Ayın Beş Rakamı" araştırmasını yayınladı. Araştırmada katılımcılara İdlib'e yönelik askeri harekat da soruldu.

Şubat ayı araştırmasına göre, yüzde 48,8'lik bir kesim Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'de bulunmasının bir gereklilik olduğunu düşünmüyor. Askeri olarak İdlib'de bulunulması gerektiğini düşünenler ise toplam seçmenin yüzde 31'ini teşkil ediyor.

Ankete göre Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranının en yüksek olduğu dönem 15 Temmuz darbe girişimi olarak tespit edildi. 15 Temmuz sonrası görev onayı verenlerin oranının en düşük olduğu dönem ise İdlib Operasyonu dönemi oldu.

Araştırma sonuçlarına göre seçmenin yüzde 70,5'i sığınmacıların ekonomiye zarar verdiğini; yüzde 60'ı sığınmacıların savaştan sonra evlerine dönmeyeceklerini ve yüzde 76,6'sı da sığınmacılara vatandaşlık verilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Gelir-gider dengesindeki dengesizlik de anket sonuçlarına yansıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 57'si "Giderlerim gelirimden fazla" diyor. "Gelirim, giderimden fazla" diyebilenlerin oranıysa yaklaşık yüzde 15.