1 Ekim 2024 Salı

Erdoğan Til Rıfat ve Minbic'i hedef gösterdi

Bir süredir Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal tehditlerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehba bölgesindeki Til Rıfat ile Minbic kentlerini hedef alacaklarını söyledi. 

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal tehditlerini sürdüren faşist şeflik rejimi, Şehba bölgesindeki Til Rıfat ile Minbic kentlerini hedef ilan etti.

26 Mayıs'ta yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Güney Kürdistan'a yönelik saldırıların devam edeceği belirtilirken, Rojava'ya yönelik yeni bir işgal saldırısına ilişkin sinyaller verilmişti. Bu karar Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılar konusunda emperyalist ülkelerden net bir onay alamadığı şeklinde yorumlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında bugün işgal tehditlerini sürdürdü. Suriye'nin kuzeyine yönelik yeni harekat planlarını duyuran Erdoğan, bugünkü konuşmasında Til Rıfat ve Minbic kentlerini hedef alacaklarını savundu. 

"Türkiye-Suriye sınırında 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma" kararları olduğunu hatırlatan Erdoğan, "yeni bir safhaya geçiyoruz" diye konuştu.

Kuzey ve Doğu Suriye halklarını hedef gösteren Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Tel Rıfat ve Minbic'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye'nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek, kimler köstek olmaya çalışacak göreceğiz."