7 Ekim 2024 Pazartesi

Erdoğan: Taliban ile zihniyetimiz aynı

Tayyip Erdoğan Kuzey Kıbrıs gezisinde Afganistan'da ilgili soruları yanıtladı. Bayram namazı sonrası açıklama yapan Erdoğan, Taliban ile aynı inanca sahip olduklarını söyledi.

Tayyip Erdoğan iki gündür Kuzey Kıbrıs'ta. AKP'nin desteğiyle KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar ile birlikte Lefkoşa'da Hala Sultan Camii'nde bayram namazı kılan Erdoğan, Kabil Havaalanı'ndaki varlıklarına ilişkin konuştu. Türkiye'nin 20 yıldır Kabil Havaalanı'nda bulunduğunu söyleyen Erdoğan, NATO'nun işgal gücü olarak Kabil'de bulundukları gerçeğinin üstünü örtmeye çalıştı, Afganistan'da emperyalist işgale karşı durduklarını ileri sürdü.

Afganistan'da NATO ve Amerika dışında Türkiye'nin otorite olduğunu savunan Erdoğan, işgalci diye tanımladığı ABD'nin onayıyla Kabil Havaalanı'nda kalmaya devam ettiklerini itiraf etti.

Erdoğan Afganistan'da işgalci güç olarak varlıklarını sürdürürken, ABD'nin lojistik güçlerini kendilerine devretmesini istediklerini, mali ve idari destek istediklerini söyledi. Kabil Havaalanı'ndaki varlıklarını sürdürmek için ABD Başkanı Biden'ı yalvaran Erdoğan, lojistik, mali ve idari destek talepleri karşılanmazsa Kabil Havaalanı'ndan çekileceklerini savundu.

ERDOĞAN: TALİBAN İLE İNANCIMIZ AYNI
Taliban Türkiye'nin ABD'den daha rahat görüşeceğini söyleyen Erdoğan, inançları aynı olduğu için Taliban ile anlaşabileceklerini söyledi.

KADINLAR TALİBAN'A KARŞI SİLAHLANDI
Taliban Afganistan'da ele geçirdiği bölgelerde kadınların tek başına dışarı çıkmasını ve çalışmasını yasaklarken, okulları kapattı ve kadınların kıyafetlerine müdahale etti. Kısa bir süre önce kadınlar Taliban yönetimine karşı sokaklara dökülmüş ve silahlandıklarını açıklamıştı.

Taliban yönetimi döneminde; kadınlara peçe zorunluluğu getirilirken, yüzü görülen kadınlar kırbaçlandı, kadınların çalışması, kız çocuklarının okula gitmesi ve eğitim alması yasaklandı.

ERDOĞAN'A ASİLTÜRK VE AKSAKAL DA EŞLİK EDİYOR
Erdoğan'ın Kıbrıs programına, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katıldı. Erdoğan, Asiltürk'ü, 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapıldığı dönemde Erbakan'ın en yakın çalışma arkadaşı olduğu için geziye davet ettiğini iddia etti. Asiltürk'ün Kıbrıs programına katılacağından partisinin haberi olmadığı öğrenildi.