23 Eylül 2024 Pazartesi

Erdoğan: Şimdi de işsizliği dillerine doladılar

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Çalışanların ücretlerini, primlerini üç ay süreyle biz üstleneceğiz" dedi. Erdoğan, enflasyonu da yüzde 6-7'lere kadar düşüreceklerini iddia etti.
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında bugün Rize'de miting düzenledi.
 
Mitingde yine HDP'yi hedef alan Erdoğan, "Bay Kemal, sen kimlerle berabersin? Sözde İYİ Parti, sen kimlerle berabersin? Ey Saadet Partisi, sen kimlerle berabersin? Ya rahmetli Erbakan kalksa bunlara ne der?" ifadesini kullandı.
 
Erdoğan devamında CHP'nin 'Atatürk'ün partisi' nitelemesiyle özdeşleştiğini belirterek şunları kaydetti: "Ah ah, ne hallere düştüler. Yatıyorlar kalkıyorlar Atatürk diyorlar. Ya sizin Atatürk ile ne ilginiz var? Şu CHP'ye Osmanlı tokadı vurmaya hazır mıyız?"
 
'ŞİMDİ DE İŞSİZLİĞİ DİLLERİNE DOLADILAR'
 
Muhalefetin kendisini işsizlik üzerinden eleştirmesine tepki gösteren Erdoğan, "Milletimizin moralini bozmak için yapmadıkları işgüzarlık kalmadı. Şimdi de işsizliği dillerine doladılar. Biz hükümet olarak 17 yılda 9 milyon yeni istihdam sağlayarak cumhuriyet tarihi rekorunu kırdık ama buna gölge düşürmeye çalışıyorlar" dedi. Erdoğan, "Kadınlarımızın gençlerimizin katkısıyla iş gücüne katılım oranı fevkalade yükseldi. Geçtiğimiz ağustos ayında büyük bir ekonomik saldırıya maruz kaldık. Ekonomik saldırı sonrası istihdamda daralma ortaya çıktı ama kontrol altına aldık. Ekonomik dalgalanmaların etkilerini de önemli ölçüde atlattık" diye devam etti.
 
Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile birlikte işsizlikle ilgili yapacaklarını şöyle açıkladı: "3 ay boyunca ücreti, primleri biz üstleneceğiz. Hedefimiz 2,5 milyon kişiye iş sağlamak. Biz girişimcilerimizin iyi günlerinde olduğu gibi kötü günlerinde de yanında olacağız."
 
Enflasyonu yüzde 6-7'lere kadar düşüreceklerini iddia eden Erdoğan, "Enflasyonun hararetini inşallah daha da düşüreceğiz" dedi.