1 Ekim 2024 Salı

Erdoğan, kendisinden olmayanları 'ideolojik belediyecilik' yapmakla suçladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Belediye Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Partisine, CHP'li belediyeleri şikayet eden Erdoğan, İmamoğlu'nu İstanbul'u çöplüğe çevirmekle suçladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na konuştu. Erdoğan'ın hedefinde CHP'li belediyeler yer aldı.

"Milletimizin tüm fertlerini, bütün renklerini bünyesinde barındıran güçlü bir kadroyuz. 19 yıl gibi kısa bir sürede, siyaset tarihine altın harflerle nakşolmuş bir partiyiz" iddiasında bulunan Erdoğan, konuşmasının devamında yine mağdur pozisyonu takındı:

"Pek çok imtihanla karşılaştık. Defalarca sınandık, tehdit edildik, ihanete uğradık. İçerden ve dışardan sayısız saldırıya maruz kaldık. Ancak milletin emanetini sırtlanlara yedirmedik. Manşetlerle çarpışa çarpışa, ülkemize ve partimize kurulan tuzakları boza boza bugünlere ulaştık. Nefesi yetmeyenler, nefesi kesilenler, yolunu şaşıranlar da oldu. Bu yolculukta böbürlenenler, kibrine yenik düşenler, zaferi ve başarıyı kendinden menkul görenler oldu. Bunların hiçbirisine eyvallah etmedik. Bizimle yollarını ayıranlara aldırmadan, kutlu mücadelemize devam ettik."

CHP'Lİ BELEDİYELERİ ŞİKAYET ETTİ
"Niçin siyaset yaptığımızı, bu dünyadaki varlık sebebimizin ne olduğunu hafızamızdan çıkarmadık ve çıkartmayacağız" diyen Erdoğan, AKP'li belediye başkanlarına CHP'li belediyeleri şikayet etti:

"Seçim döneminde atıp tutanların, düne kadar yunusların gezdiği Haliç'i bugün ne hale getirdiğini sizler de görüyorsunuz değil mi? Onu o hale getiren bizdik, ama şimdi bakın ne hale geldi... Ülkemizin pek çok yerinde benzer tablolara şahitlik ediyoruz. Çöp dağlarıyla İstanbul'u devraldık, şimdi İstanbul çöp dağlarıyla adeta bir rezillik. İş bilenin kılıç kuşananın. Toplanmayan çöpler, akmayan sular, bir türlü durağa gelmeyen otobüslerle gündem oluyor. Birçok şehirlerimizde sunulan hizmetlerin hem kalitesinde, hem sayısında ciddi düşüşler var.

"Ne demiştik biz yola çıkarken; İstanbul'u özellikle söylüyorum. Çöp, çamur, çukur... Bazı şehirlerimizde insanımızın yeniden kâbusu oldu bunlar. İdeolojik belediyecilik tekrar hortladı. Belediye çalışanlarımız ayrımcılığa uğramaya başladı. Bilhassa AK Parti'den CHP'ye geçtiği belediyelerde, bir öç alma, intikam alma hareketi görüyoruz. Seçimlerde 'kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız' diyenler, binlerce insanı aşından etti. Bay Kemal bu sözleri vermemiş miydi? Bu sözleri veren Bay Kemal, o garip insanları işinden aşından ekmeğinden etmedi mi? Biz böyle sahnelerin yaşanmasına asla müsaade etmedik. Seçim döneminde söylediklerimizi sandıklar kapandıktan sonra unutanlardan da olmadık."

AYDER'İN ARDINDAN UZUNGÖL
Erdoğan, "Bu hafta Rize'deydik, Ayder Yaylası'nı dolaştık. Gerek altyapı, gerek üst yapı çalışmaları devam ediyor. Bu manifestonun gereğini Ayder Yaylası'nda inşallah hayata geçireceğiz. Ardından Uzungöl'ü ele alıp hayata geçireceğiz, çünkü belediyecilik AK Parti'nin işidir. Bunu biz yapacağız" diyerek, Ayder'den sonra Uzungöl'ün de yıkım projelerine dahil edileceğinin "müjde"sini verdi.

"Yerel yönetimler reformunu önümüzdeki yasama yılında gündeme getirmeyi planlıyoruz" diyen Erdoğan, içerikle ilgili bilgi vermedi.

"Ve seçimlere çok daha güçlü, çok daha farklı bir şekilde gireceğiz" diyen Erdoğan, konuşmasının devamında, gençleri hedef alan çalışma içerisinde olacaklarını söyledi.