23 Eylül 2024 Pazartesi

Erdoğan, kadınları hedef aldı: Ezana terbiyesizlik ettiler

Adana'da konuşan Erdoğan, 8 Mart yürüyüşünde saldırıya uğrayan kadınların ezanı ıslıkladığı iddiasını miting kürsüsünde kullandı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlediği seçim mitingine katıldı.
 
Mitingde konuşan Erdoğan, Adana'nın toprağın, emeğin, üretimin, ticaretin, sanayinin değerini, özgürlüğün, demokrasinin, hakkın, hukukun, geleceğine güvenle bakmanın anlamını iyi bildiğini iddia etti.
 
"Beka seçimi" vurgusunu sürdüren Erdoğan, "Adana, kendisine gözünü dikmiş düşmanla mücadele etmenin ne demek olduğunu bir asır öncesinden beri çok iyi bilir. Bunun için Adana 31 Mart seçimlerinin beka seçimi olduğunu da iyi bilir" diye konuştu.
 
Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak seçime giriyoruz, zillet ittifakı olarak değil, illet ittifakı olarak değil. AK Parti ve MHP olarak el ele, gönül gönüle, pazara kadar değil mezara kadar bu yoldayız inşallah. Cumhur İttifakı, 3-5 belediye daha fazla kazanmak için kurulmuş değildir" dedi.
 
Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz'da darbecilere karşı kurulduğunu savunan Erdoğan, buna karşılık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz günü darbecilerin idaresindeki havalimanında tankların arasından çıkıp geçtiği iddiasını yineledi. Erdoğağ, Kılıçdaroğlu'na "Sen korkaksın, korkak. Sende yürek yok. Sen ancak FETÖ'cülere sığınır, tankların arasından kaçar gidersin. O gece de öyle oldu. Hepsi kayıtlarımızda var. Hepsi artık kayıtlarda. Kaçacak deliği yok artık" dedi.
 
İktidara yakın medyanın 8 Mart'ta İstiklal Caddesi'ndeki Gece Yürüyüşü'nde ezanın ıslıklandığı iddiasını dile getiren Erdoğan, "Bu bayrağa, ezana tahammülü olmayanlarla karşı bir ittifakla seçime giriyoruz. Güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup Ezan-ı Muhammediyeye terbiyesizlik ettiler. Biz gönüller kazanmak için çalıştığımızı söylüyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak istiklalimize istikbalimize saldırıyor. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır. Bunlar hiç İstiklal Marşı'mızı okumamışlar. Bu ülkede vatan, millet, bayrak, ezan düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak bizim boynumuzun borcudur. 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da çocuklarımızın da yüzüne bakamayız. 31 Mart'ta milletimiz bunlara hak ettiği dersi verecektir" dedi.
 
NE OLMUŞTU?
 
8 Mart'ta İstiklal Caddesi'ndeki Gece Yürüyüşü'ne polis saldırısı gerçekleşmiş, kadınların polisi protestosu sırasında ezanın başlaması üzerine iktidar medyası haberi "Kadınlar ezanı protesto etti" şeklinde vermişti.