22 Eylül 2024 Pazar

Erdoğan: Fırat'ın doğusuna operasyon her an başlayabilir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik askeri harekatın her an başlayabileceğini söyledi.
Konya Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde "Fırat'ın doğusuna" yapılacağını söylediği askeri harekatın her an başlayabileceğini söyledi.
 
TRUMP'LA KONUŞTUM, FIRAT'IN DOĞUSUNDAN GİTMELİLER
 
Erdoğan, "Trump'la konuştuk Fırat'ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım. Gitmezse biz göndereceğiz. Terör koridoruyla bizi rahatsız ediyorlar. Madem ki ABD ile stratejik ortağız, gereğini yapmamız lazım" dedi.
 
TRUMP OLUMLU YANIT VERDİ
 
Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Biz sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğiz. 3 ayrı operasyonla bunu icra ettik. Diğer bölgelerde bu oyunu büyük ölçüde bozduk. Sıra Fırat'ın doğusuna geldi. Geçen hafta Fırat'ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı ilan ettik. Trump'la da bunları görüştük, kendileri de olumlu cevapları verdiler. Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Siyasi çözüm yolu açılana kadar Suriye topraklarındaki terörle mücadelemiz sürecektir. Bizi Münbiç'le oyalayan Fırat'ın doğusuyla ilgili sözleri verenler, bu sözleri yerine getirmesi lazım."
 
BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ
 
ABD askerlerine zarar vermeyecek şekilde Suriye topraklarındaki operasyonlara her an başlayabileceklerini belirten Erdoğan, "Ordumuz hazırlıklarını ve planlarını tamamlamış durumda. Bir gece ansızın gelebiliriz" diye kınuştu.
 
FATİH PORTAKAL'I BİR KEZ DAHA HEDEF GÖSTERDİ
 
"Bir daha çözüm süreci beklemeyin, geçti o iş. Tüm terör örgütleriyle başlattıkları canlı bomla saldırıları, silahlı eylemlerle büyük şehirleri esir almaya çalıştılar. Bu ara Bay Kemal sokağa çağırıyor" diyen Erdoğan, gazeteci Fatih Portakal'ı da bir kez daha hedef aldı ve "Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Buldun ekranı, bu ekrandan milleti sokağa çağırmak.. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur." ifadelerini kullandı.
 
EKONOMİ GERÇEK DURUMU OTURUYOR
 
Yaşanan ekonomik krize ilişkin de konuşan Erdoğan, "Ekonomi silahını üzerimize yönelttiler. Kur-faiz-enflasyon sarmalına sokmak istediler o da tutmadı. Ekonominin gerçek durumu oturuyor, oturacak" dedi.
 
'TREN KAZASINDA SORUMLULUĞU OLANLARDAN HESAP SORULACAK'
 
Erdoğan, Ankara'da 9 kişinin yaşamını yitirdiği yüksek hızlı tren kazası için "Sorumluluğu bulunanların tamamından yasalar içinde hesabı sorulacak" dedi.