25 Eylül 2024 Çarşamba

Erdoğan doğalgazı seçim vaadine dönüştürdü

Erdoğan, seçim vaatlerine başladı. Karadeniz Gazı Devreye Alma töreninde konuşan Erdoğan, konutlarda bir ay doğalgazın ücretsiz olacağını, mutfak ve sıcak su için tüketilen doğalgazın 25 metreküpünden de bir yıl boyunca ücret alınmayacağını savundu.

Doğalgaza 2022 yılında yüzde 164.25, 2023 yılı Ocak ayında ise yüzde 84 zam yapan AKP-MHP iktidarı, seçim vaatleri kapsamında konutlara bir ay ücretsiz doğalgaz verileceğini, mutfak ve sıcak su tüketiminin 25 metreküpünden bir yıl boyunca ücret alınmayacağı vaadinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam düzenlenen Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreninde 10 milyon metreküp doğalgazı üzerinden seçim yatırımına başladı. Bugüne kadar fahiş fiyatla sattığı doğalgazı seçim vaadine dönüştüren Erdoğan, "Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. Bir ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız" dedi.

Gaz rezervinin 710 milyar metreküpe ulaştığını öne süren Erdoğan, Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra dünyanın ihtiyacının da Türkiye doğalgazıyla sağlanacağını öne sürdü. Erdoğan'ın propagandasını yaptığı doğalgaz şu an için sadece 10 milyon metreküp çıkarılıyor. Türkiye'de ise yılda en az 53,3 milyar metreküp doğalgaz kullanılıyor.

2022 yılında doğalgaza yüzde 164.25, 2023 yılının ilk gününde yüzde 84 zam yaparak kış günü halkı soğuğa mahkum eden Erdoğan, yazın bir ay ücretsiz doğalgaz vereceğini söyleyerek yoksul halkla alay etti.

Açılışı seçim propagandasına dönüştüren Erdoğan, "Devreye alma töreninde 85 milyonu sevindirirken, millete gerçekten büyük bir gurur yaşatırken elbette bazılarını da üzüyoruz. Siyasi ikballerini insanlarımızın sıkıntılarına bağlayanları, Türkiye'nin başarılarından rahatsız olanları üzüyoruz" sözleriyle doğalgaz çıkararak halkın sıkıntılarını sona erdirdiğini öne sürdü.