23 Eylül 2024 Pazartesi

Erdoğan Diyarbakır'da: Bugünlere kayyumlarla geldik

Erdoğan, Elazığ'dan sonra Diyarbakır mitinginde konuştu: Diyarbakır Türkiye'dir, Türkiye Diyarbakır'dır. Diyarbakır'da artık 10 yıl önceki Diyarbakır yok.
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün önce Elazığ sonra da Diyarbakır'da konuştu.
 
Elazığ'daki konuşmasında Erdoğan, "Hanımefendinin kaçacak deliği de yok. Çünkü o milletvekili de değil. Onunla hemen hesaplaşacağız. Onun hesabı ağır olacak. Bak birileri cezaevlerinde süre dolduruyor, aynı sen de düşebilirsin" diyerek hapisle tehdit etti.
 
Ardından Diyarbakır'daki mitinginde Erdoğan, "Diyarbakır barış türkülerinin şehridir. Ama birileri bu halkın kendilerine verdiği yetkiyi yanlış anladı terör örgütüne teslim etti. Bugünlere kayyumlarla geldik" dedi.
 
Halkın seçtiği belediye eşbaşkanlarını görevden alarak kayyum atayan Erdoğan kayyumları överek halktan oy istedi.
 
Sur yerle bir edilmemiş, tarihi eserleri bombalarla, Kurşunlu Cami'sini tahrip etmemiş gibi konuştu. Erdoğan, "Diyarbakır'da yapılmış ne varsa bunları biz yaptık, biz. Biz de sağ olsun kayyum kardeşimizi burada Diyarbakır Belediye Başkanlığı adayı yaptık. Buraları bombaladılar. Kurşunlu Camii'ni adeta yıkılacak hale getirdiler"  diyerek Diyarbakır'da AKP yıkıcılığını savundu.
 
Erdoğan, "Diyarbakır'ı terör örgütünün zulmünden kurtardıkça şehrin çehresinin nasıl değiştiğini sizler biliyorsunuz. Şimdi adeta İstanbul'a örnek bir Diyarbakır var. Bu terör örgütü kalıntılarıyla bugünlere gelmedik. Bunlara kayyum kardeşlerimizle geldik" diyerek kayyumları övdü.