28 Eylül 2024 Cumartesi

Erdoğan bir kez daha çocuk istismarını yok saydı, LGBTİ+ düşmanlığını savundu

Kadın Emeği Zirvesinde AKP'li kadınlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuk istismarını savundu, LGBTİ+'lara nefret kustu. Hiranur Vakfında yaşanan ve "evlilik" adı altında 6 yaşındaki çocuğun istismara zorlanmasını "münferit bir hadise" olarak öne süren Erdoğan, tarikat ve cemaatlerde yaşanan istismarı, yetkilerin göz yumduğunu, yargının istismarcıları aklamasını yok sayarak tepki gösterenleri partisine iftira atmakla suçladı. LGBTİ+ düşmanlığını bir kez daha sergileyen Erdoğan, "LGBT denilen olay, bizim kitabımızda yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Kadın Emeği Zirvesine katıldı. Söz alan Erdoğan, Türkiye'de bulunan siyasi hareketler içinde en güçlü kadın kollarının AKP'de olduğunu iddia etti. Partinin ana kademesinde de gençlik kollarında da kadınların çok kuvvetli olduğunu öne süren Erdoğan, muhalefete "kaç kadın vekiliniz var, kadın üyeniz ne kadar" sorusunu sordu.

Geçmişte türbanlı kadınların "modernlik, ilericilik, çağdaşlık" adı altında kamu kurumlarına, işyerlerine alınmadığını söyleyen Erdoğan, bunu savunanların faşist olduğunu söyledi. CHP'nin yeniden gündemleştirdiği başörtüsü meselesini hatırlatan Erdoğan, CHP'nin geçmişe özlem duyduğunu belirtti.

Çocuk istismarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Biz hiç bir zaman kız evladımızın fiziki ve ruhi olgunluğa erişmeden, hukuki olarak reşit hale gelmeden evlendirilmesini tasvip etmedik, tasvip etmiyoruz. Zaten kendi aile hayatımızda da hamdolsun bunun bir örneği yok. Öyle davrandık" sözleriyle tarikat ve cemaatlerde yaşanan çocuk istismarlarından, istismardan haberi olan yetkililerin olayı örtbas etme çabalarını, yargı eliyle istismarcıların korunmasını yok saydı.

Hiranur Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in kız çocuğunu 6 yaşında iken bir müridiyle "evlilik" adı altında istismara zorlamasına değinen Erdoğan, ülkenin gündemine oturan çocuk istismarının "münferit bir hadise" olduğunu ileri sürdü ve kendilerine tepki gösterenleri "alçakça iftira attı" suçlamasında bulundu.

Erdoğan konuşmasının sonunda sözü anayasa değişikliği teklifinin ikinci maddesinde örtük olarak, LGBTİ'yi Rusya ve Macaristan'dakiler gibi toplum ve "aile" dışına atmayı hedefleyen düzenlemenin gerisindeki anlayışı açık ifadelerle dile getirdi. "Açık konuşacağım" diyerek söze giren Erdoğan, "LGBT denilen olay, bizim kitabımızda yok. Fakat CHP'nin kitabında var mı? Var. Diğer yavru muhalefetin kitabında var mı? Var. Onlarla beraber yürüyorlar mı? Yürüyorlar. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok" dedi.