25 Eylül 2024 Çarşamba

Erbakan itiraf etti: HÜDA PAR, ittifakın paramiliter gücü

AKP-MHP iktidarının 14 Mayıs seçimleri öncesi Hizbulkontra ile yaptığı ittifakta, Hizbullahçı HÜDA PAR'ın paramiliter güç olarak kullanılacağı bilinen gerçeğini Erbakan itiraf etti. Erbakan, "HDP ve PKK'ya karşı sandık güvenliği için denge unsuru olarak ittifakta yer alması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bir faydası olabilir" sözleriyle HÜDA PAR'ın ittifaktaki görevine işaret etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hizbullahçı HÜDA PAR'ın seçimlerde paramiliter güç olarak kullanılacağını itiraf etti. Bir TV programı yayınında konuşan Erbakan, Cumhur İttifakında yer alan HÜDA PAR'ın Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine ittifaka dahil olduğunu söyledi.

Erbakan, Kürt halkına yönelik çok sayıda katliam saldırısı gerçekleştiren Hizbulkontra HÜDA PAR'ı "herhangi bir terör eyleminden dolayı yargılanan, ceza almış yönetim kadrosundan kimse yok" sözleriyle savundu.

"HDP ve PKK'ya karşı sandık güvenliği için denge unsuru olarak ittifakta yer alması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bir faydası olabilir" sözleriyle HÜDA PAR'ın ittifaktaki görevine işaret Erbakan, HÜDA PAR'ın özellikle Kürdistan'da seçim günü "sandık güvenliği" adı altında paramiliter güç olarak kullanılacağını itiraf etti.