25 Eylül 2024 Çarşamba

Engelsiz Bileşenler Federasyonu ile Temiz Hava Hakkı Platformu HDP'yle görüştü

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Engelsiz Bileşenler Federasyonu ile Temiz Hava Hakkı Platformu üyeleriyle görüştü.

Engelsiz Bileşenler Federasyonu ile Temiz Hava Hakkı Platformu üyeleri, Meclis'te HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'la görüşme gerçekleştirdi.

Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı Abdülmecit Yılmaz ve federasyon üyeleri, ziyarette engelli çalışanların yaşadıkları sorunlara dair bilgi verdi, devlet kurumlarındaki engelli kontenjanlarının bir lütuf gibi sunulmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Yılmaz ve heyet üyeleri, ikametgâhlarına yakın kurumlarda çalışma, engellerine uygun pozisyonlara atanma ve alan değiştirme hakkı tanınması gibi konularda yasa ve mevzuat değişikliği yapılması taleplerini iletti.

Oluç, engelli bireylerin çalışma hayatında daha fazla yer almasını önemsediklerini belirterek, söz konusu talepleri Meclis'te dile getireceğini kaydetti. Oluç, heyetin taleplerinin gerçekleşmesi için diğer partilerle ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

OLUÇ TEMİZ HAVA HAKKI PLATFORMU ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ
Oluç, ayrıca termik santrallerin çevre yükümlüğünden 3 yıl süreyle muaf tutulmasını düzenleyen 128 Sıra Sayılı Dijital Hizmet Vergisi Torba Kanun Teklifi'nin 50. maddesine karşı 100 bine yakın imza toplayan Temiz Hava Hakkı Platformu'nu da kabul etti.

Heyet üyeleri Umut Tarık Akdeniz, Gülbin Döngel ve İbrahim Yalçın, termik santrallerin insan sağlığı ve çevreye verdiği zararlara yer verilen bir dosya sunarak, teklifin yasalaşmaması için destek talebinde bulundu. Oluç, konuya dair yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, bu konuda yapılan her düzenlemenin önceliğinin halk sağlığı ve kamu yararı olması gerekirken birkaç firmanın çıkarı uğruna çevrenin kirletilmeye ve doğanın tahrip ve talana bu iktidar tarafından devam edildiğini söyledi.