23 Eylül 2024 Pazartesi

Enerji işçilerinin direnişi 23. gününde

Direnişlerinin 23. gününde Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde Sabancı'ya seslendi ve isminin işçi direnişleriyle anılmak istemiyorsa derhal talepleri kabul etme çağrısı yaptı. 

DİSK'e bağlı Enerji-Sen'e üye oldukları için işten atılan EnerjiSA işçilerinin direnişi 23. gününde devam ediyor. İşçiler bugün de Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde Sabancı'ya  seslendi ve taleplerini sıraladı.

"İşten atmalara son”, "Atılan işçiler geri alınsın”, "Güvenceli çalışmak istiyoruz” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde, Enerji Sen üyesi Osman Çokaman dört haftadır yalnızca işten atılan işçilerin işe iadesi için mücadele yürütmediklerini dile getirdi.

"Çünkü bu iş yerinde arkadaşlarımızın işten atılmasına sebep olan aynı zamanda onların iş yerindeki çalışma koşullarına, aldıkları maaşlara, yönetici, performans baskısına olan itirazlarıydı” diyen Çokaman, bu itirazı en güçlü şekilde temmuz ayında işçilere sorulmadan patron ve  sarı sendika arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi sürecinde gösterdiklerini söyledi. 

Çokaman, "İşçi arkadaşlarımız dediler ki, ‘bu iş yerinde emek veriyoruz kulelerin tepesine biz çıkıyoruz, trafolara girip arızaları biz gideriyoruz,kapı kapı gezip sayaçları biz okuyoruz ancak fikrimiz bile alınmıyor. Fikrimiz alınmadan kapalı kapılar ardından iş veren ve sarı sendika bizim hayatımızı ilgilendirecek çalışma koşullarımızı, geçim şartlarımızı belirleyecek ücretleri bizden habersiz imza altına alıyor.' O yüzden hem sarı sendikaya hem de işverene karşı bir itriaz başladı” dedi. 

Sonrasında işçilerin DİSK'e bağlı Enerji Sen'e üye olduklarını ve mücadeleye başladıklarını söyleyen Çokaman, Sabancı'ya isminin işçi direnişleriyle anılmak istemiyorsa işçilerin taleplerini kabul etmesi için uyardı.