23 Eylül 2024 Pazartesi

Enerji işçilerinin direnişi 16. gününde: Kavgamız iş ve ekmek için

Direnişin 16. gününde olan enerji işçileri, patronların işçilere verdiği plaketlerin ardından işçi sömürüsü, iş cinayetleri olduğunun altını çizdi. İşçiler, geçen aylarda iş kazası geçiren Halil Demirci'nin hayatını kaybettiğini belirtti. 

Enerji-Sen'e üye oldukları için işten çıkarılan EnerjiSA işçilerinin direnişi 16. gününde. Direnişçi işçiler bugün de Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde "Atılan işçiler geri alınsın", "UtanSA" yazılı dövizlerle yaptıkları açıklamada, kazanana kadar mücadele edeceklerini kaydetti. 

Enerji Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman üç haftadır işe iade talebi, hak ve ekmek kavgası verdiklerini belirtti. Çokaman, Başkent Elektrik şirketinde çalışanların, mağdur edilenlerin, faturasını ödeyemeyenlerin kısacası toplumun birçok kesiminin direnişi desteklediğini söyledi. 

İş cinayetlerine dikkat çeken Çokaman, geçen aylarda yaylada çalışırken iş kazası geçiren Halil Demirci'nin hayatını kaybettiğini paylaştı ve şöyle devam etti: "Daha önce de buradan duyurduk, bu iş kolunda çalışırken bize plaketler veriyorlar, tebrik ediyorlar ancak bu tebriklerin arkasında büyük bir işçi sömürüsü var, işçi sömürüsü olduğu gibi aynı zamanda iş cinayetleri var, iş kazaları var demiştik. Maalesef onlardan birinin daha aldık."